Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 Haziran seçimlere bir gün kala son seçim mitinglerini bugün İstanbul Sancaktepe ve Pendik'te gerçekleştirdi. İlk olarak Sancaktepe'ye bağlı Sarıgazi Mahallesi'nde on binlerce kişinin katıldığı mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Yarın Türkiye ampüle muhtaç olmayacak" dedi.

Konuşmasının başında dün Diyarbakır'da 4 kişinin ölümü ve 416 kişinin yaralanmasına neden olan katliam saldırısını hatırlatan Demirtaş, "Halkımız alçakça bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Buradan bir kez daha yaralılarımıza geçmiş olsun, yaşamını yitiren arkadaşlarıma, yoldaşlarıma Allah'tan rahmet diliyorum. Yarın akşamki seçim zaferini herkes görecek ki onlara armağan edeceğiz" dedi.

DEMİRTAŞ'TAN CUMHURBAŞKANI'NA YANIT

Dün Diyarbakır'da yaşanan saldırının miting konuşmasını yapmak için kürsüye çıkmak üzere olduğu anda gerçekleştiğini söyleyen Demirtaş, "Bizim güvenliğimizi sağlamakla sorumlu olan polisler, meydanı gaza boğdu, yaralılar nefes alamadı, küçük bebekler nefes alamadı" dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın saldırıyla ilgili "aradım yanıt vermedi" sözlerine yanıt veren Demirtaş, "1 saat canlı yayında konuştu. '77 milyonun Cumhurbaşkanıyım' diyen var ya, Diyarbakır meydanından tek bir cümle söz etmedi. Bana ulaşmaya çalışmış, sen ülkenin cumhurbaşkanı isen iki aydır bize hakaret etmeyecektin, bizi hedef göstermeyecektin. Bugün miting yapmak yerine Diyarbakır'a gidip taziyeye katılacaktın. Eğer sen bu ülkenin cumhurbaşkanı isen oy toplamak yerine Diyarbakır'a gidip çiçek koyardın. Ben senin telefonuna çıksam ne olur, çıkmasam ne olur."

Saldırıyla ilgili henüz tek bir kişinin dahi gözaltına alınmadığına dikkat çeken Demirtaş, "HDP'ye saldırı yanlarına kar kalmış" dedi.

DEMİRTAŞ 'YANDAŞ MEDYA'YI TEŞHİR ETTİ

Konuşmasının devamında hükümete yakınlığı ile tanınan gazetelerin bugünkü sayılarını gösteren Demirtaş, "Saldırı bütün Türkiye'ye olmuş, tehdit eden hedef gösteren, bizi linç ettiren AKP gazetelerinde saldırıyla ilgili tek bir şey yok" dedi.

Sırayla Star, Yeni Şafak, Güneş, Sabah, Takvim gibi gazeteleri havaya kaldırarak gösteren Demirtaş, "paçavra" olarak nitelendirdiği gazetelere yönelik tepkisini ifade etti. "Tek bir satır bile haber geçmeden bizi çakal sürülerine hedef gösteriyorlar" diyen Demirtaş, gazeteleri yere attı.

"Acımız büyük, öfkemiz büyük" diyen Demirtaş, konuşmasının devamında HDP'ye gönül verenlere seslendi: "Ortak akılla hareket edeceğiz, sandığa gideceğiz, irademize, oylarımıza sahip çıkacağız. Yarın akşam, bu felaketten kurtulacağız. Sadece saatler kaldı" dedi.

'HALKTAN ÇALINANLARA GERİ ALACAĞIZ'

Halkın elinden gasp edilen haklar için mücadele ettiklerini söyleyen Demirtaş, "Elinizden çalınanı, gasp edilenleri iade etmek için bu yoldayız. Elinizden alınan ne varsa, bunları elde etmek için yoldayız. Biz armağan vermek için değil, sizden çalınanı sizlere vermek için yollardayız. HDP'nin pırıl pırıl adaylarını sizlere hizmet etmek için yollardayız" dedi.

HDP dışındaki diğer partilere verilecek tüm oyların AKP'ye yarayacağını belirten Demirtaş şöyle devam etti: "Eğer baraj altında kalırsak, bu zihniyet Türkiye'yi kaosa sürükleyecek, Türkiye'yi baskıyla zulümle karşı karşıya bırakacak. Biz tarihi sorumluluk bilinciyle seçim kampanyasını yürüttük. Ne isteriz hakkımızı isteriz tabi. Bütün suçumuz ne biliyor musunuz, barajı geçmek için halkımızdan oy istemek. Parti olarak girmediğimiz için 30 milletvekili çaldılar. Çaldıklarıni geri istiyoruz, bizi komplo ve işbirlikçilikle suçluyorlar. Ne yapalım, eldeki malzeme bu. 'Bu halk koyundur, biz çalarız, bunlara güleriz' diyorlar. Yarın halkın gücünü gösterin, yarın AKP'yi sandığa gömün. Siz isterseniz başarırsınız, halk gücüyle, yüreğiyle çalışırsa, isterse yapar. Sizi en doğru şekilde parlamentoda temsil etmek için, size layık çabayı ortaya koyarız."

'BÜYÜK İNSANLIK'TA BULUŞMA DAVETİ

Seçimlere halkın evlatları olarak girdiklerini söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Halkın evlatları bu ülkeyi yönetecek. Korkmaya, panik yapmaya gerek yok. İnancımız da bunlardan kuvvetli. Başörtülü kardeşlerimiz de korkmasın. Asla eski yıllar gibi olmayacak, içiniz rahat olsun. Bütün kazanımlar korunacak, daha özgür bir toplum yaratmak için yola çıkacağız" şeklinde konuştu. HDP'nin tüm inançlardan ezilenleri bir araya getirdiğine işaret eden Demirtaş, "Herkesin dini kendinedir. İnancı kendinedir, saygı duymak bizim boynumuzun borcudur. Bize oy veren, oy vermeyen ayrımı yapamayız. Bütün ülkeyi büyük insanlıkta buluşmaya davet ediyoruz. Büyük insanlığı ayağa kaldırmak istiyoruz. Bende sizin oylarınızla buranın milletvekili olacağım" dedi.

HDP milletvekilleri ile birlikte halkın sesinin Meclis'te daha güçlü olacağını kaydeden Demirtaş, "Açlığa yoksulluğa mahkum olmadığımızı parlamentoda nasıl göstereceğimizi görmek istiyorsanız, özgürlüğe giden yolu hep birlikte açalım. Türkiye'nin bu saatten sonra HDP'den başka şansı yok. Sadece yüzde 1 oy alarak bu iktidarı değiştirebiliriz. Biz baraj altındaysak, diğer partiler yüzde 5-10 alırsa AKP kazanır" diye konuştu.

Yarın sandık başına gidecek parti müşahitlerini uyaran Demirtaş, "Sandık başında en küçük gerilime müsaade etmeyin. Oy kullanacağız, sandığa sahip çıkacağız. Bazıları sandık başında gerilim çıkarıp, bazı bölgelerde seçimi iptal ettirebilirler. Sabırlı olun. Katlanacağız. Başka çaresi yok. Sabır göstereceğiz ki, bunlardan kurtulalım. Sizin elinize verilecek mühür onların istikbalinin sonu olacak. Sandığa sahip çıkın" dedi.

'BARIŞ, ÖZGÜRLÜK VE KARDEŞLİK İÇİN MÜHRÜ HDP'YE BASIN'

Tüm Türkiye halklarının barışı, özgürlüğü ve kardeşliği için mührü HDP'nin altında basma çağrısında bulunan Demirtaş, "Yarın kazanacağımız zafer biz emekçilerin zaferidir. Kampanyamızı destekleyen esnafın, taşeron işçilerin, üniversite öğrencilerinin, yüreği barış için atan kadınların zaferidir. Yarın ki zafer şimdiden hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: ETHA