Fuat Keyman, radikal.com.tr'de yer alan "Demirtaş faktörü" başlıklı yazısında, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile oyuncu ve usta komedyen Cem Yılmaz arasındaki "benzerliklere" dikkati çekti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi, genel seçimlerin de başarılı aktörlerinin başında Demirtaş'ın geleceğini söyleyen Keyman, bu başarının nedeninin Cem Yılmaz ile Selahattin Demirtaş arasındaki bazı benzerliklerde yattığını savundu.

Demirtaş'a yönelik sevginin her geçen gün artarak devam ettiğini belirten Keyman, "Niye? Demirtaş’ın başarısı nereden geliyor?" sorularını ise yazısında şöyle yanıtladı:

"Bu soruya yanıt ararken, Cem Yılmaz ile Selahattin Demirtaş arasındaki bazı benzerlikler olduğunu düşündüm:

Akıl, zeka, bilgi, ve güler yüzün, söylem ve komediyle birleşmesi; Bağırarak değil insanı güldürürken düşündüren dil ve söylemle, eleştirilere yanıt verme; hazır cevap olma, ama, akılda kalacak yanıtlarla; Güler yüzle toplumla iletişim kurma.

Demirtaş, farklı bir dil, söylem ve tavırla siyaset yapıyor, toplumla konuşuyor; farklı bir siyasetçi, farklı bir lider portresi çiziyor.

Kutuplaşmadan, gerilimden, kavgadan, bağırmadan, sert ve kızgın yüzlerden sıkılan Türkiye, Demirtaş’da farklı, belki de, özlediği bir şeyi buluyor; yumuşak bir dille, espriyle, güler yüzle , kapsayıcı söylemle de siyaset yapılabilir.

Demirtaş ismi, diğer liderlerle karşılaştırıldığı zaman, farklılaşıyor; beğenilen bir lider olarak, Türkiye’nin gerek duyduğu liderlerden biri olarak büyüyor, yaygınlaşıyor.

Artık, siyasete baktığımız zaman bir “Demirtaş faktörü” var.

Demirtaş faktörü, toplumun farklı kesimleri içinde, HDP’nin, sadece Kürt sorunun değil, Türkiye’nin önemli bir partisi ve aktörü olması; yüzünü Türkiye’ye dönmesi ve Türkiyeli olması algısını güçlendiriyor.

Dahası, Cem Yılmaz gibi, Selahattin Demirtaş beğenisi bize, özlediğimiz demokratik, adil, güleryüzlü Türkiye’nin hala mümkün olduğunu söylüyor…"

Yazının tamamı için tıklayınız