BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CNN Türk’te Barış süreci ve Gezi Parkı’na dair önemli açıklamalarda bulundu.

Demirtaş "Ana muhalefet liderinin Türkiye PYD'ye muhtaç hale getirildi sözü doğru olmadı. Şam yönetimi Kürdistan konusunda kendisi karar verecek. Bizim onların iç işine karışma gibi bir durumumuz yok. Yunanistan komşumuz, Ermenistan komşumuz ama Federe Kürdistan komşu olunca tüyler diken diken oluyor, orada bir tehlike yok."

"BÜYÜK KÜRDİSTAN HAYALİ PEŞİNDE DEĞİLİZ"

“Türkiye şu anda 81'e bölünmüş durumda bunu da biz yapmadık. Biz büyük Kürdistan hayali peşinde değiliz. Sayın Öcalan bunu anlatmaya çalışıyor biz de söylemeye çalışıyoruz. Ulus devlet kültürel soykırımdır . Bu Kapitalizmin gereğidir. Biz Ulus devlet modelini ne Kürtler için ne Türkler için kurtuluş olarak görmüyoruz, önermiyoruz.”

“Biz Roboskili ailelerin sıkıntılarının çözülmesinden yanayız, hükümeti rahatlatmak gibi bir derdimiz, Hükümetin sırtından Roboski yükünü almak gibi bir derdimiz yok.

Roboski'nin siyasi sorumlusu AKP'dir. Roboski'nin faillerini bilmeme ihtimalleri de yok. Askeri açıdan sorumlusunu bulması zor değil.”

"HİÇBİR GİZLİ PAZARLIK VE ANLAŞMA YOKTUR"

“Sayın Başbakan da biz de daha önce defalarca açıkladık. Süreç konusunda ne gizli bir pazarlık vardır ne de gizli bir anlaşma. Genel talebimiz sorunun çözümü ve demokratikleşmenin önünün açılmasıdır."

"CHP İSTERSE BİLGİ VERMEYE HAZIRIZ"

“Daha önce de çağrıda bulunduk. CHP bu konuda hükümetten bilgi alamıyorsa biz bilgi vermeye hazırız. Bizim CHP'yi eleştirmemiz, hükümetin sorumluluğunu görmediğimiz anlamı taşımıyor. Bu konuda muhatap tabi ki AKP hükümetidir. Bizim CHP'yi eleştirmemizin nedeni bu sürece katkı vermemesi nedeniyledir.”

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.