"Darbeye karşı demokratik halk buluşması" çerçevesinde Adana'da polisin saldırısına rağmen kitleyle buluşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Hepinizi bugünkü direnişiniz için selamlıyorum. Siz nasıl zafere gideceğinizi biliyorsunuz. Teslimiyet ihanete direniş zafere götürür” ifadelerini kullandı.

Adana’daki mitingte ilk sözü alan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç, "Adana barışa, eşitliğe, iradesine ve geleceğine sahip çıkıyor. İşte buradaki fotoğraftan korkuyorlardı" dedi.

LEYLA GÜVEN: MÜCADELEMİZE DİMDİK DEVAM EDECEĞİZ'

Ardından söz alan DTK Eş Genel Başkanı Leyla Güven de, Kürt halkını bitireceğim diyen siyasilerin esamesinin okunmadığını hatırlattı. Tüm baskılara ve katliamlara rağmen Kürt halkının boyun eğmediğini dile getiren Güven, "Zor günler geçiyoruz. 3 parti el ele vererek irademizi Meclis dışına itmeye çalışıyorlar. Süreç eski süreç değildir. Kürt halkı iradesini, dilini ve geleceğini istiyor. Başımızı onların önünde eğmeyeceğiz. Mücadelemize dimdik devam edeceğiz" diye konuştu. 

DEMİRTAŞ: HODRİ MEYDAN

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, "Adana halkı sabahtan beri Saray'ın zulmüne direniyor. Diyor ki, halk arkalarında değil. Ama görsün ki bu halk bütün baskı ve şiddete rağmen burada" diyerek Erdoğan'a selendi. 

Demirtaş, Erdoğan'a yönelik, "Kendine güveniyorsan hodri meydan diyoruz. Bir miting yaptığında bütün emekçileri, işçileri zorla mitinge çağırıyorsun. Polise sivil elbise giydirip sanki halkmış gibi gösteriyorsun. Buna rağmen bizim topladığımız kitleyi toplayamıyorsun. Bundan dolayı halkla buluşmamızı engelliyorsun. Gaz sıkmakla insanların yüreğindeki yangını söndüremezsiniz" diye konuştu. 

'İNADINA SOKAKTA OLACAĞIZ'

Bütün yasaklara rağmen inadına sokaklarda olmaya devam edeceklerinin altını çizen Demirtaş, "Çünkü meydanlar Cumhurbaşkanı'nın malı değildir. Nerede bir zulüm varsa orada direnmeye devam edeceğiz. Madem Saray'daki diyor halk beni getirmiş, bu halk onu geri götürmeyi de bilir. Hiçbir zalim diktatör sonuna kadar kalmıyor" diye devam etti. 

'TESLİMİYET İHANETE DİRENİŞ ZAFERE GÖTÜRÜR'

Dokunulmazlıklara da değinen Demirtaş, şöyle devam etti: "Tek milletvekilimiz bunların barbarca siyasetleri önünde baş eğmeyecek. Siz nasıl cesurca direniyor ve baş eğmiyorsanız biz de baş eğmeyeceğiz. Halk bunların kabusu oldu. Zulmün haddi hesabı yok. Türkiye'nin her yerinde inanılmaz bir öfke. Ülkeyi adeta barut fıçısına çevirmiş. Genç arkadaşlar belki de bu dönemin kahramanlık öyküsünü yazdılar. Ev mal mülk geri gelir ama onur gelmez. Hepinizi bugünkü direnişiniz için selamlıyorum. Siz nasıl zafere gideceğinizi biliyorsunuz. Teslimiyet ihanete direniş zafere götürür." 

BİR YURTTAŞ YARALANDI

Demirtaş'ın konuşmasının ardından miting sona ererken dağılan yurttaşlara polis yeniden saldırdı. Polisin gaz bombalı müdahalesine karşı kendilerini savunan yurttaşlar, taş ve barikatlar kurarak direnişe geçti. 

Polisin saldırı sırasında 65 yaşındaki Hacı Şeyhmuz İnal ayağına isabet eden gaz kapsülü sonucu yaralandı. Özel bir hastaneye kaldırılan İnal'ın durumunun iyi olduğu öğrenilirken, çatışmalar mahalle aralarında sürdü.

Kaynak: DİHA