Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'da Küçükçekmece'deki iftar programında konuştu.

Partililere seslenen Demirtaş, 42 kişinin hayatını kaybettiği Atatürk Havalimanı'nı hedef alan IŞİD saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Başbakan Binali Yıldırım'ın "Güvenlik zaafiyeti yok" dediği açıklamasına sert tepki gösterdi, şunları söyledi:

“Bütün canlı bomba ve intihar saldırılarında hükümet istisnasız şu açıklamayı yapmıştır: ‘Güvenlik zaafiyeti yoktur’. Bunun iki anlamı var; ya gerçekten güvenlik tedbirleri almıştır hükümet, yüzde yüz güvenlikli bir ortam yaratmıştır, buna rağmen yapanlar güvenlik tedbirlerini aşarak yapmıştır -ki böyle olmadığı anlaşılıyor. Ya da ‘Güvenlik zaafiyeti yok’ demek, ‘Bizim kontrolümüzde yapılıyor’ demektir. ‘Ortada bir güvenlik zaafiyeti yok, bizim kontrolümüzde gerçekleştiriliyor’ demektir. Bunun anlamı bu.”

Konuşmasında çok konuşulacak bir iddiayı da dile getiren HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, IŞİD'in Türkiye'de birçok kurumda örgütlendiğini savundu:

“Siz ya farkındasınızdır ya değilsinizdir ama IŞİD devlet içine sızmış durumda. Milli Eğitim’de var, Sağlık Müdürlükleri’nde var, havaalanlarında güvenlikçi personelin içinde var, adliyede var, cezaevinde var. Yani IŞİD sempatizan ve militanlarını devlet kadrosu haline getirdi. Ve AKP’nin de hoşgörüsüyle devlete sızdılar artık. O yüzden Türkiye’nin istediği yerde istediği zaman bütün güvenlik tedbirlerini aşarak katliam yapabiliyor.”

Konuşmasına Başbakan Binali Yıldırım'a seslenerek devam eden Erdoğan, “Bu uyarım Başbakanadır, şu anda kendisi yürütmenin başındadır. Bunun ne kadar farkında bilmiyorum. ama şu anda IŞİD'i yıllardır kullandığınızı zannediyorsunuz ama artık IŞİD sizi kullanıyor” dedi.

Kaynak: imc tv