Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu gazeteciler için İstanbul Kadıköy'de yapılacak "Özgürlük için el ele, adalet için el ele" yürüyüşü için destek mesajı gönderi. 

Demirtaş mesajında, "Cezaevlerindeki gazetecilere sahip çıkmak, dışarıda ağır sansür ve baskı koşullarında çalışan gazeteciler için de önemli ve ahlaki bir görevdir" dedi 

Demirtaş'ın mesajı şöyle:  

Haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevlerinde tutulan herkes gibi gazetecilerin de bir an önce özgürlüklerine kavuşması gerekir.

Bunun sağlanması için mücadele eden 'Dışarıdaki Gazeteciler İnisiyatifi'nin düzenleyeceği ve Cumartesi günü İstanbul Kadıköy'de saat 12:00'da yapılacak olan "Özgürlük için el ele, adalet için el ele" yürüyüşünü yürekten destekliyorum.

EN FAZLA GAZETECİYİ CEZAEVİNDE TUTAN ÜLKE 

Gazeteciler iktidarın duymak ve görmek istemediği, gizleyerek suçlarını ört bas etmeye çalıştığı konuları halka ilettikleri ve evrensel olan iletişim özgürlüğü hakkını kullandıkları için cezaevlerinde tutuluyor.

Ne yazık ki Türkiye, bu iktidar sayesinde en fazla gazeteciyi cezaevinde tutan ülke nişanını alıyor.

Cezaevlerindeki gazetecilere sahip çıkmak, dışarıda ağır sansür ve baskı koşullarında çalışan gazeteciler için de önemli ve ahlaki bir görevdir. 'Gerçekler karanlıkta kalmaz' ve 'gazetecilik suç değildir'  anlayışıyla bu tür etkinliklere katılım sağlanması son derece önemlidir. Biliyoruz ki, bu ülkede inşa edilmek istenen 'tek adam rejimi'ne engel olmanın yegane yolu, her alanda etkili toplumsal muhalefet yürütmektir.

Bu vesileyle, başta cezaevlerindeki özgür basın emekçileri olmak üzere tüm basın emekçilerini selamlıyor; gazetecilik yapmanın suç sayılmayacağı güzel ve özgür günlerde, doğru haberler yapabilme mücadelelerini destekliyorum.

KAYNAK: Demokrat Haber