HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, İstanbul Barosu’nun "öz yönetim" açıklamalarına sert tepki gösterdi. Demirtaş, “Elçi öldürüldüğünde, Roboski olduğunda sesini çıkaramayan İstanbul Barosu’nun DTK deklarasyonuna tepkisi utanç vesikasıdır” dedi.


SoL
'da yer alan habere göre; İstanbul Barosu Başkanlığı, "Talep edilen sözde 'demokratik özerklik ' veya 'özyönetim' açıkça ülkenin bölünmesini talep etmek ve bu yönde bir kalkışma çağrısıdır. Cumhuriyete karşı bu kalkışma ve meydan okuma kabul edilemez. Anayasa'nın değiştirilemez ilkelerine aykırı bu taleplerin hukuken ve fiilen gerçekleşme şansı bulunmamaktadır" açıklaması yapmıştı.

SAVCILARA TEPKİ

Haklarında soruşturma açan savcıları da eleştiren Demirtaş, “Miray bebeği öldürenlerle ilgili bu kadar acele soruşturma yapabiliyor musunuz? Suriçi’nde katledilen 2 gencin cenazesini 8 gündür bekletiyorsunuz, aileleri alamıyor, suç değil mi? Cizre’de 70 yaşındaki kadının cenazesi, 8 gün sonra sokaktan alınabildi. Ve cenazeler morgda üst üste. Başbakan, Miray bebeğin ailesini aramış da, başsağlığı dilemiş. Miray bebeği defnedemiyorlar bile yahu. Morgda konulacak yer yok, başka bir cenazenin göğsüne koymuşlar Miray bebeği. Bu kepazeliklere sesleri çıkmayanlar, HDP’ye gelince kahraman kesiliyorlar. Ve buna da kardeşlik diyorlar” diye konuştu.