Kanal D'de Cüneyt Özdemir'in sunduğu ve normal yayın akışından  iki buçuk saat daha geç yayına girmesiyle büyük eleştirilere neden olan 5N1K programının tekrar yayınında konuşan Demirtaş, "İç Güvenlik Paketi"nden "ortak açıklama"ya, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın "HDP projedir" sözünden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "iki maymun" açıklamasına ve seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

SÜREÇ İÇİN "10 ÜZERİNDEN 4"

Demirtaş, Cüney Özdemir'in "Eğer sürecin gidişatına ilişkin 10 üzerinden bir puanlama yapılsa, kaç puan verilir?" sorusuna "10 üzerinden 4" yanıtını verdi.

"AKP'Yİ DEMOKRASİYLE TEHDİT EDİYORUZ"

Demirtaş, seçim barajıyla ilgili bir soruya, "HDP Parlamento'da olmazsa AKP erken seçime gitmek zorunda kalır. Bu bir tehditse eğer, evet AKP'yi demokrasiyle tehdit ediyoruz" yanıtını verdi.

ORTAK AÇIKLAMA

Demirtaş, Hükümet ve HDP'nin yaptığı 'ortak açıklama' ile ilgili olarak, "AKP Dolmabahçe açıklamasıyla seçim öncesi büyük bir siyasi rant elde etmeyi hedefledi. Bunu başaramadı, öfkeleri bundan.Barışı hayal olarak satmayalım, gerçekçi bir armağan olarak halkımıza sunalım. Biz bunu söyledik," dedi.

'GÜVENLİK PAKETİ'

Parlamentoda tartışılan 'güvenlik' yasasına tümüyle karşı olduklarını tekrarlayan Selahattin Demirtaş, "Tümüyle komisyona geri çekilmeli. Şu haliyle üzerinde bir uzlaşı sağlamak mümkün değil" diye konuştu.

ARINÇ'IN "HDP BİR PROJE" AÇIKLAMASINA YANIT

Kendisini bir 'proje' olarak niteleyen Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'a bir kez daha yanıt veren Demirtaş, "HDP bir projedir, evet; bir Yeni Yaşam projesidir. Bülent Arınç haklı ama biraz geç keşfetmiş proje olduğumuzu" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'A: "İKİ DEĞİL, ÜÇ MAYMUN O"

"Burada iki maymun oynanıyor" sözleriyle samimiyetsiz olduğu eleştirisini yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a da yanıt veren Demirtaş, "Kültür eksikliği var, sayın cumhurbaşkanına çok yüklenmeyelim, spontane konuştuğunda böyle hatalar yapıyor. İki değil üç maymun o" diye konuştu.

Demirtaş, konuya ilişkin olarak daha önceki bir açıklamasında, "Yine birini yürütmüşsünüz; o iki değil, üç maymun olacak," demişti.

PROGRAMA 'RÖTAR'

Dün gece 23:15'te yayınlanması beklenen program 01:45'te başlamıştı. Sosyal medyada iktidarın müdahalesi nedeniyle böyle bir değişiklik yapıldığı konuşulurken, izleyiciler büyük tepki gösterdi. Kanal D'yi protesto eden Twitter kullanıcıları boykot çağrısı yaparken, '#KanalDBoykot' etiketi Twitter'da en çok konuşulanlar listesine girdi.