HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eski HDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın parti içinde tartışmalara neden olan açıklamalarıyla ilgili, "Umarım Hasip Bey, kastını aştığını kabul edecektir; çünkü kendisi gerçekten de ne ırkçı ne de ayrımcı bir düşünceye sahiptir. Tam tersine, bunlara karşı mücadele etmiş bir siyasetçidir" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma ve hakkında açılan dava nedeniyle 4 Kasım 2016 tarihinden beri Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, avukatları aracığıyla DHA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Demirtaş, partisinin genel merkezine gönderdiği mektupla duyurduğu, 11 Şubat Pazar günü yapılacak HDP 3'üncü Olağan Kongresi'nde aday olmama kararının nedenini açıkladı. Demirtaş, "Öncelikle ben, bugüne kadar hiçbir göreve aday olmak suretiyle gelmedim. Her zaman ortak konsensüs ve ortak önerilerle görev aldım.

Partim, arkadaşlarım ve halkımın ortaklaşması ve güçlü bir şekilde arkamda durması ile görevlerimi yerine getirmeye çalıştım. HDP gibi halklar, inançlar, fikirler bahçesi olan bir partide eş genel başkanlık görevini layıkıyla yerine getirebilmek olağanüstü bir çaba, emek, samimiyet ve koordinasyon gücü gerektirir" diye konuştu.

'HASİP BEY, KASTINI AŞTIĞINI KABUL EDECEKTİR'

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP eski Milletvekili Hasip Kaplan'ın parti içinde tartışmalara neden olan açıklamalarıyla ilgili, "Hasip Bey'in yol açtığı tartışmaya dair de bir şeyler ifade etmek isterim. Umarım Hasip Bey, kastını aştığını kabul edecektir; çünkü kendisi gerçekten de ne ırkçı ne de ayrımcı bir düşünceye sahiptir. Tam tersine, bunlara karşı mücadele etmiş bir siyasetçidir. HDP'de her türlü göreve talip olmanın yegane koşulu, parti ilkelerine inanmak ve saygılı olmaktır. Bunun dışında bir kriter olmaz, olamaz" diye konuştu.