Birleşik Haziran Hareketi’nin (BHH) bugün açıkladığı seçim kararına ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan değerlendirme geldi.

Demirtaş BHH’nin seçim kararına ilişkin olarak “Birleşik Haziran Hareketi’nin alacağı karara baştan beri saygı duyacağımızı söylemiştik. Seçim öncesi, sonrası birlikte mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

“Birleşik Haziran Hareketi’nin seçime dayalı açıklaması oldu. Alınacak her karara saygı duyacağımızı belirtmişti. Bu meydanlarda olanları yoldaş belledik.

“Bize oy verir vermez, bizimle hareket etmenize, kardeş olarak baktık. Seçim sonrasında aynı duygularla mücadeleyi büyütmek için gayret göstereceğiz. Zorlu mücadelede yolumuz açık olsun diyorum.”

Birleşik Haziran Hareketi seçim sürecine ilişkin yaptığı açıklamada HDP ve CHP dahil hiçbir kesimle “parlamentoda temsiliyet kaygısı üzerinden bir müzakerenin” söz konusu olmadığı belirtildi. Açıklamada, ‘’BHH’nin kendi dışındaki sol kesim ve partilerle ilişkilerindeki temel duyarlılığı Gezi milyonlarının sorun, talep ve beklentileridir” denildi. (İMC)

İLGİLİ HABER: BHH seçim kararını açıkladı