HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, avukatı aracılığı ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu hakkında 20.000 liralık manevi tazminat davası açtı.

zete.com'da yer verilen habere göre, Selahattin Demirtaş’ın avukatı Faruk Duran tarafından Ankara Hukuk Mahkemesi’ne verilen dava dilekçesinde, Süleyman Soylu’nun, seçim çalışmaları kapsamında katıldığı bazı televizyon programları ve seçmen toplantılarına ek olarak Twitter’daki beyanlarında, siyasi eleştiri sınırlarını aşan haksız isnat, tehdit ve hakaretlerde bulunduğu belirtildi.

Dava dilekçesinde, “Davalının konuşma ve Twitter gönderilerindeki üslubu müvekkilime yönelik bir eleştiri yapma amacından öte, onu toplumsal öfkenin hedefine koyma saikini de içermektedir” denildi.

Demirtaş’ın avukatı Faruk Duran, müvekilinin bugüne kadar kendisi aleyhindeki haberler ve demeçler konusunda siyasilere yönelik tazminat davası yolunu tercih etmediğini belirterek, “Ancak, Soylu’nun bugüne kadar gerçekleşen ve devam eden hakaretleri kabullenilemez bir noktaya gelmiştir. Özellikle HDP’ye yönelik fiziki saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde dava açmak zorunluluk haline gelmiştir. Bu nedenle manevi tazminat davası açtık” dedi.

SOYLU NE DEMİŞTİ?

Süleyman Soylu son bir ay içerisinde farklı zamanlarda Demirtaş’a yönelik şunları söylemişti:

“Buradan Demirtaş’a söylüyorum. Haddinizi, hukukunuzu bilin. Bir daha bizim teşkilatlarımıza ait el altından bir tehdit duyarsak, söylüyorum sana Demirtaş, buradan Türkiye’ye ilan ediyorum, orayı kafana yıkarız senin. Bu millet senin gibi yalancıları ve dolandırıcıları çok gördü.”

“Demirtaş’a buradan laf söylediğim zaman Demirtaş oradan bana laf yetiştirmeye çalışıyor. O da Diyanet’i kapatacakmış. Gücü yeterse. Ben ona bir cevap vereyim de alsın ağzının payını, biz de senin Kandil’ini söndürürüz Selahattin efendi. Öyle kolay değil bu işler.”

“Demirtaş, 8 Haziran’da seni falakaya yatıracaklar. Bizim patronumuz millettir, senin patronların seni Kandil’de falakaya yatıracaklar, onu göreceğiz.”