HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik Suriye'den Türkiye'ye geçen bir ekibin suikast planı yaptığı, oluşumun devletin yetkili organlarına aylar önce bildirdiği ortaya çıktı.

Suikast planı 'somut bilgi bize ulaştığında bir dilekçe ile ilgili yerlere de bildirdik' sözleriyle Cumhuriyet'en Hilal Köse'ye doğrulayan Demirtaş, ''Bizden çok İŞİD'i koruyanlar bizi nasıl koruyacak?'' yanıtını verdi.

ANF'den Amed Dicle'nin dün yayımlanan haberinde, 13 Mayıs'ta Demirtaş'ın evine yapılan polis operasyonununda aslında suikast planı olduğu ifade edildi. Mir Dengir Fırat'ın da polislerin Demirtaş'ı infaz etmek üzere kapıya gittiklerini, bu suikastı yaptıktan sonra PKK'ye yıkacaklarını açıkladığı belirtildi.

Haberde özetle şu tespitler yer aldı:

Mitinge bomba- 5 Haziran günü, HDP'nin Diyarbakır mitinginde, Demirtaş sahneye çağrılmak üzereyken, 10 metre ötede bomba patlatıldı.

Suriye'den ekip geldi -Temmuz ayında, Rojava yönetimi, HDP yönetimine not göndererek, Demirtaş'a suikast yapmak üzere bir ekibin sınırdan geçtiği bilgisini aldıklarını iletti. Bu bilgi tüm detaylarıyla devletin bazı organlarına da iletildi.

Demirtaş, ''Yazılanların çoğu doğru. Biz tedbirlerimizi alıyoruz. Bunu o net, somut bilgi bize ulaştığında bir dilekçe ile ilgili yerlere de bildirdik'' dedi. Demirtaş herhangi bir güvenlik tedbiri alınıp alınmadığına ilişkin soruya da şu yanıtı verdi: ''Bizden çok İŞİD'i koruyanlar bizi nasıl koruyacaklar?''