Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Akhisar’da bugün görülen 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma maden faciası duruşmasına katıldı. Demirtaş burada yaptığı açıklamada: “Tek bir siyasi sorumlu hesap verme noktasında değil. Türkiye’de hala benzer riskler var. Hepimizin vicdanını rahatlatacak bir adalet beklemek haksızlık olur” dedi.

Demirtaş’ın açıklamaları şöyle:

“O katliamın ilk duruşması gerçekleşiyor. İyi kötü bir adalet çıkarmaya çalışacaklar. Sanıklar hak ettikleri cezayı alsalar dahi adaletin yerini bulduğu anlamına gelmeyecek. Bu ülkenin başbakanı bu işin fıtratında var demiş.

“Tek bir siyasi sorumlu hesap verme noktasında değil. Türkiye’de hala benzer riskler var. Hepimizin vicdanını rahatlatacak bir adalet beklemek haksızlık olur.

“3 yargıcın omzuna yüklemek de haksızlık olur. Sanıklar kesinlikle cezasız kalmamalı. Kim sorumlu ise hak etikleri cezaları almalılar. Bütün muhalefet olarak bu tür cinayetlerde payımızı görmeliyiz. Yeterince mücadele etmeyip örgütlenemediğimiz için. Bizler de sorumluyuz.

“Gereken mücadeleyi vermediğimizde iktidarlar aksi takdirde güce tapmaya devam edecektir. İnşallah el birliği ile bir hesaplaşmayı, yüzleşmeyi çıkarırız.”