Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda hükümete çok sert eleştirilerde bulundu.

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Demirtaş, sözlerine metan gazından hayatını kaybeden 7 işçinin ailesine başsağlığı dileyerek başladı. Hükümetin konuya duyarsız kaldığını dile getiren Demirtaş, işçi katliamlarının gündeminde bile olmadığını ifade etti.

34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere katliamına ilişkin verilen kararı eleştiren Demirtaş, 18 aylık soruşturma sonunda bir görevsizlik kararı çıktığına dikkat çekti.

Roboski’nin trajedisinin her gün sürdüğünü anlatan Demirtaş, "Sizin adaletiniz, hukukunuz, vicdanınız batsın. 18 aydır sadece cezalandırılan Roboskili ailelerdir" ifadelerini kullandı. 'Sınırı ihlal ettiler' diye Roboskili ailelere 3 bin lira para cezası kesildiğini vurgulayan Demirtaş, ceza belgesini gösterdi. Çok sert ifadeler kullanan Demirtaş, bunlar yapıldıkça dimdik duran bir halk göreceklerinin altını çizdi.

ONLARI SAHİPSİZ Mİ SANDINIZ!

Sabah Ankara ve İstanbul'da yapılan operasyonları da eleştiren Demirtaş, BDP'nin bütün devrimcilerle dayanışma içinde olduğunu belirterek "Onları da sahipsiz ve yalnız başına sanmayın" dedi. Demirtaş, "Tek siyasetçi içerde, elinizde olduğu sürece bu da kırmızı çizgimizdir. Onlar içerde olduğu sürece süreç işlemez" diye konuştu.

ÖCALAN'LA GÖRÜŞÜP SONRA TERÖRİST BAŞI DİYECEKSİN!

"Öcalan ile açıkça görüşme yapacaksınız. Sonra çıkıp kürsülerden teröristbaşı diyeceksin. Bu neyin barışı o zaman" diyen Demirtaş, bu üslupla işin olmayacağını ifade etti. Demirtaş, bu noktaya direne direne geldiklerini kaydetti.

DIŞ GÜÇLER VARSA GİT MİTİNGİNİ ORADA YAP!

Başbakan'ın mitinglerini de değerlendiren Demirtaş, "Madem olayların arkasında dış güçler var; neden o zaman Ankara ve İstanbul'da yapıyorsun. Git Washington'da yap, orada topla bir milyon insanı. İstanbullu'nun Ankaralı'nın suçu ne?" şeklinde konuştu.

Dünyanın Başbakan'a da kalmayacağını dile getiren Demirtaş, halkı dinlemesini isteyerek "Bu kadar kasıntı olma, bu dünya Sultan Süleyman'a da kalmadı, sana da kalmaz. Dünyaya gelmiş en iyi lider de değilsin. Sana anlattıkları kadar da büyük değilsin. Nimetten sanma kendini, fasülyeden de sayma kendini. Sadece Türkiye'nin Başbakanı'sın, saygı duyarız" şeklinde konuştu.