Diyarbakır'da "Avrupalı Sol Partilerin Dayanışması Konferansı"nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "PYD ve YPG'yi terör örgütü" olarak gören Erdoğan ve Davutoğlu'na şöyle seslendi.

"AKP IŞİD'in uzantısıdır" ifadelerini kullanan Demirtaş,"'Atamız, dedemiz' dediğiniz Şah İsmail Türbesi nerede? Salih Müslim ile defalarca Ankara'da görüşmeler yapmadınız mı? Sınırdan tek bir taş atmayanı terör örgütü ilan ediyorlar. Ama IŞİD'i ise öfkeli çocuklar olarak görüyorlar. Asıl terör destekçiliği budur. AKP artık IŞİD uzantısıdır" dedi.

Demirtaş, dünya liderlerine de "Terörü görmek istiyorsanız buyurun Cizre'ye, Sur'a gelin" çağrısında bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da düzenlenen "Avrupalı Sol Partilerin Dayanışması Konferansı"nda konuştu.

Türkiye, Kürdistan ve bölgedeki gelişmeleri değerlendiren Demirtaş, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında pazarlıkların yapıldığını ve AB'nin ilkelerden taviz verdiğini söyleyerek, "Biz insan haklarının pazarlık için toplanmıyoruz, savunmak için toplanıyoruz" dedi.

'HESABINI VERECEKSİNİZ'

Bölgede yaşanan ölümlerden AKP'yi sorumlu tutan Demirtaş, Katliamlara imza atanlar, emri verenler, zevk duyarlar hesap verecekler. Bu suçlar ya ulusal ya da uluslararası alanda mutlaka hesabı sorulacaktır" diye konuştu.

'BARIŞ ÇAĞRISINDAN NEDEN KORKUYORSUNUZ’

Kürdistan'da yaşananları vahşilik olarak değerlendiren Demirtaş, barikat ve hendeklere değinerek, "Kürt gençleri senin Sarayı'na mı barikat, hendek yaptı. Senin verdiğin katliam emirlerini durdurmak için bunu yapıyorlar" diyerek, AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı'nın yaklaşımlarına tepki gösterdi.

"Yüzde 49.5 oy aldınız. Toplumun yarısı madem arkandan, tek bir barış çağrısından neden korkuyorsunuz" diye soran Demirtaş, "Yüzde 50 oyunuz olacak, gece korkudan uyuyamayacaksınız. Yürüttükleri kirli savaştandır. Çaresizliklerinin korkusudur" dedi.

'AKP ASLA MERHAMET DİLEMEYECEĞİZ'

Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: AKP'den asla merhamet dilemedik, dilemeyeceğiz, faşizmin karşısında dimdik duracağız. Boyun bükmeye, diz çökmekle asla barış olmaz. Kendi özgürlük mücadelesinin arkasında durarak barış gelir. Korkmadan, eşitçe yaşadığı gün barış olur. Sahte barışlara, uzun vadeli savaşlara izin vermeyeceğiz."

'TERÖRÜ GÖRMEK İSTİYORSANIZ CİZRE’YE GELİN'

"Bütün dünya terörünü ne olduğunu görmek isteyenler buyursun Cizre'ye, Sur'a gelsin" diye dünya liderlerine çağrıda bulunan Demirtaş, "AKP açık terör destekçisi olmuş. En büyük terör üreticisi AKP'dir. AKP'nin sonunun, siyasi bitişinin artık başladığı bilinmelidir" diye konuştu.

'ŞAH İSMAİL TÜRBESİ NEREDE?'

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın "PYD ve YPG'yi terör örgütü ilan etmesi" çabalarına yanıt veren Demirtaş, "PYD'yi terör ilan edecekler. 'Atamız, dedemiz' dediğiniz Şah İsmail Türbesi nerede? PYD'nin kontrolünde, YPG'nin desteğiyle taşımadınız mı? IŞİD havaya uçuracaktı. Salih Müslim'den rica ettiniz, taşındı. Salih Müslim ile defalarca Ankara'da görüşmeler yapmadınız mı? Ne görüştünüz? PYD, Türkiye'ye geldi, elini gönlünü Türkiye'ye açtı. Bir mermi, bir taş bile sınırda atmış değil. Ama her gün top atıyorsunuz, füze atıyorsunuz.

'AKP ARTIK IŞİD UZANTISIDIR'

Yüzlerce insanı katleden IŞİD'e karşı ne yaptınız? Tek bir taş atmayanı terör örgütü ilan ediyorlar. Ama IŞİD'i ise öfkeli çocuklar olarak görüyorlar. Asıl terör destekçiliği budur. AKP artık IŞİD uzantısıdır. AKP'nin vahşice saldırılarına sessiz kalanlar IŞİD'in etrafından dayanışma içinde."

Saldırılara karşı bedeli neyse ödeyeceklerinin altını çizen Demirtaş, "Direniş ve kahramanlık yenilmeyecek, barbarlık kaybedecektir" dedi.

(Kaynak: DİHA)