HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş HDP Batman İl Örgütü Kongresi'nde konuştu.

Konuşmasında, İmralı Heyeti ve hükümetin dün yaptığı ortak açıklamaya değinen Demirtaş, "Biz Sayın Öcalan'ın bu mesajında samimi olduğunu biliyoruz. KCK'nin de üzerine düşeni yapacağına eminiz. Ancak AKP bize güven vermiyor. AKP'nin bu ülkeye özgürlük getirecek diye zerre kadar inancım yok. Özellikle 'İç Güvenlik Paketi'nde göreceğiz. Bunu düzeltecekler mi? Buradan çağrımızdır hükümete, bu paketi durdurun, hükümet ve gruplar bir araya gelsin, yeniden tartışsınlar. Aksi takdirde biz mücadelemizi daha arttıracağız. Asla bu katliam yasasını kabul etmeyeceğiz" dedi.

‘PROVOKASYONLARA DİKKAT EDİN, GEÇMİŞTE SERAP ESER’İ DİRİ DİRİ YAKMIŞLARDI’

Seçimlerde AKP'yi devireceklerini söyleyen Demirtaş, "Sabırlı ama coşkulu bir seçim çalışması yürüteceğiz. Biz AKP'yi devireceğiz. Ondan kaynaklı provokasyonlara karşı dikkatli olun. Biz bunların geçmişte neler yaptıklarını biliyoruz. Serap Eser adlı genç kadını otobüste diri diri yaktılar. Molotofa karşı şimdi 'güvenlik' paketi çıkarmalıyız diyorlar. Bunu seçim döneminde de yapmak isteyecekler Bingöl'de de 4 kişiyi infaz ettiler. Savcı infaz ile polislerin ölümünün arasında ilişki olmadığını söyledi. O polisleri de AKP vurdu" diye ifade etti.

‘AKP BİZE GÜVEN VERMİYOR’

Dün İmralı Heyeti ve hükümet tarafından yapılan ortak açıklamaya da değinen Demirtaş, "Dün İmralı Heyeti ile hükümeti ortak bir açıklama yaparak, bir kez daha yeni bir umut dönemine geçtiğimizi belirteyim. Önemli bir adımdır. Çağrının iki önemli yanı var. Bir AKP'nin bundan sonra üzerine düşeni yapması, ikincisi KCK'nin silahsızlanma çağrısı yapılması. Biz Sayın Öcalan'ın bu mesajında samimi olduğunu biliyoruz. KCK'nin de üzerine düşeni yapacağına eminiz. Ancak AKP bize güven vermiyor. 13 yıllık pratikleri bunu gözler önüne seriyor. Heyetimizden 'AKP'ye güveniyoruz' şeklinde bir açıklama yok. Ancak buna rağmen ben ve heyetin yaptığı açıklamalar zıtmış gibi veriliyor. Erdoğan çıkmış AKP'nin başkanlığını yapıyor. AKP'nin bu ülkeye özgürlük getirecek diye zerre kadar inancım yok. Heyetimiz AKP'ye güven atfeden bir açıklama yapmamıştır. Özellikle 'İç güvenlik paketi'nde göreceğiz. Bunu düzeltecekler mi? Bu paket, AHİM ve insan haklarına zıt olan bir paketi kabul edemeyiz. Buradan çağrımızdır hükümete, bu paketi durdurun, hükümet ve gruplar bir araya gelsin, yeniden tartışsınlar. Aksi takdirde biz mücadelemizi daha arttıracağız. Asla bu katliam yasasını kabul etmeyeceğiz" dedi.

'BARAJI AŞACAĞIZ, AKP’NİN TEK BAŞINA GÜÇLENMESİNE ENGEL OLACAĞIZ’

HDP olarak en önemli görevlerinin AKP'nin zulüm ve baskılarına son vermek olduğunu kaydeden Demirtaş, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı, bizden seçim öncesi AKP propagandası yapmamızı bekliyorsanız avucunuzu yalarsanız. Bizim amacımız sizin iktidarınızı yerle bir edeceğiz. Bizim HDP olarak en önemli görevimiz, Türkiye halklarının umudu haline geldiğiniz AKP hükümetinin toplum üstündeki baskı ve zulmüne son vermektir. Biz barajı aşacağız ve AKP'nin tek başına iktidar olmasına engel olacağız. Biz Başkanlık sistemine destek vermeyeceğiz. Türkiye'nin başkanlık sistemine değil, yerel yönetimleri güçlendirilmesine ihtiyacı var.’’ (DİHA)