HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ABD’nin Kürtlere ihanet ettiğine inanmadığını söylerken, olası bir erken seçimde oy hedeflerinin yüzde 20 olduğunu belirtti.

Washington Post yazarı David Ignatius’un sorularını telefonla yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, olası bir erken seçimde oy hedeflerinin yüzde 20 olduğunu belirtti.

Washington Post'a konuşan Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan liderliğindeki AKP hükümetinin geçmişte IŞİD’e destek verdiğini bir kez daha vurgularken, örgüte karşı alınacak her tedbiri destekleyeceğini belirtti. Demirtaş, ABD’nin İncirlik Üssü’nü IŞİD’e karşı kullanma karşılığında Türk hükümetinin PKK’yi vurmasına izin verdiği argümanına katılmadığını da söyledi.

SURUÇ KATLİAMI

Suruç saldırısıyla ilgili olarak da Erdoğan’ı eleştiren Demirtaş,“Cumhurbaşkanı bu ülkede olan her şeyi biliyor. Güvenlik güçleri, bir şekilde bu tarz saldırıları engellemiyor ya da hiçbir önlem almıyor” diye konuştu.

"ÖCALAN BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE HAZIR"

PKK tarafından gerçekleştirilen saldırılara yönelik eleştirilerini yineleyen Demirtaş, çatışmasızlık ortamının sağlanması gerektiğini vurgularken, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın ‘barış görüşmelerine yeniden başlamaya hazır olduğunu’ söyledi.

ERKEN SEÇİMDE OY HEDEFİ: YÜZDE 20

HDP Eş Genel Başkanı, Erdoğan’ın, partisini yüzde 10’luk seçim barajının altına itme çabalarına rağmen bir sonraki seçimde daha fazla milletvekili çıkaracaklarını da savundu. Demirtaş hedefini yüzde 20 olarak açıkladı.

7 HAZİRAN'DA YÜZDE 13.1'Dİ

HDP 7 Haziran seçimlerinde yüzde 13.1 oranında oy almıştı.