CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, koalisyon ve dışarıdan destek konusunda izleyecekleri politikanın bir kez daha altını çizdi.

"BZİ MUHALEFET YAPACAĞIZ"

Dışardan ve içerden AKP’yle koalisyon kurmayacaklarını söyleyen Demirtaş şunları söyledi: "Barajı geçersek AKP’yle koalisyon kurma hazırlığımız yok. Biz muhalefet yapacağız. Dışardan ve içerden AKP ile hükümet kurmayacağız. CHP, AKP ile koalisyon kurabilir."

"AKP DİYANET İÇİN 'HIYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI' DİYORDU"

Diyanet tartışmalarına ilişkin konuşan Demirtaş, "AKP'liler Diyanet için 'Hıyanet İşleri Başkanlığı' diyordu. Şimdi bizim elimizde diyorlar. MGK için de, YÖK için de bu geçerli" diye konuştu.

"SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ"

Erdoğan’a “Seni başkan yaptırmayacağız” diye seslenen Demirtaş, “Bu söyleminizde hala kararlı mısınız?” sorusuna ise “Hiç olmadığı kadar. Hatta artık daha fazla” diye yanıt verdi.

"SEÇİM AKP'Yİ İKTİDARDAN ETMEK İÇİN, BUNUN NESİ GAYRİRESMİ?"

Erdoğan ve AKP hükümetinin “Bizi hükümetten düşürme planları yapıyorlar” söylemine de cevap veren Demirtaş, “AKP dışında seçime giren tüm partilerin amacı AKP’yi iktidardan etmektir. Seçim bunun için var. Bunu nasıl gayri resmi bir durummuş gibi göstermeye çalışıyorlar, anlam veremiyorum” dedi.