HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ve HDK Eş Sözcüleri Diyarbakır'daki DTK binasında Newroz programına ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi. Demirtaş, Newroz'u yas havasında kutlamayacaklarını belirtirken “Son Newrozlarda verilen mesajlar değerlendirilseydi bugün cenazeler olmayacaktı” dedi.

NEWROZLARDA VERİLEN MESAJLAR DEĞERLENDİRİLMEDİ 
 
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Son Newrozlarda verilen mesajlar değerlendirilseydi bugün cenazeler olmayacaktı. Bu cennet gibi topraklar, barış adası olacaktı" dedi.

İMRALI’DAN MEKTUP BEKLEMEK SAFLIK OLUR 
 
Newroz'da PKK Lideri Abdullah Öcalan'dan bir mesaj gelecek mi sorusuna Demirtaş, "İmralı'dan mektup beklemek, 'gelecek demek' saflık olur. Kendisi bir mektup ulaştırmak isterse son yaşana gelişmeler ve tecrite karşı ifade etmek istediği şeyler varsa Adalet Bakanlığı buna izin verirse mutluluk onur duyarız. İmralı ile ilgili hiç bir gelişme yoktur" yanıtını verdi.


"Dokunulmazlıkla ilgili ne hikmetse özellikle hükümet ve akp grubu bu fezlekeleri biraz öne çıkardı. Bir tek örgüte üyeyiz Halkların Demokratik Partisi. Bir örgüte üye olsaydık da korkmadan söylerdik. Dokunulmazlıkların kaldırılması ile Türkiye'nin barış arayış, özgürlük arayışına çok büyük bir darbe vurulmuş olacak. 550 milletvekilin dokunulmazlığının kaldırılması isteniyorsa evet oyu veririz. Her türlü yüz kızartıcı suçu işlemiş olanlar dokunulmazlığın arkasına saklanır, bizi de kurbanlık koyun olarak seçerlerse olmaz."