HDP, seçim çalışmaları kapsamında Elazığ İstasyon Meydanı'nda miting düzenledi. Burada düzenlenen mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, devam eden Diyanet tartışmalarına ilişkin olarak, "Allah o kutsal emirlerini insanlara doğru yolu göstermek için göndermiş. AKP reklam yapsın diye değil. Muaviye gibi reklam yapıyor," dedi. Demirtaş, İran'da, istihbarat elemanlarının tecavüzünden kurtulmak için otelden atlayarak intihar eden Kürt kadını Ferinaz Xosrowani için Mahabbat'ta ayaklanan halkı da selamladı.

Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:

EDİRNE'DEN HAKKARİ'YE UZATTIĞIMIZ EL HAVADA KALMADI

"7 Haziran seçimleri tarihi bir öneme sahip. Bu seçim diktatörlük ve demokrasi mücadelesi verenler arasında geçecek bir seçim. HDP'ye her taraftan yoğun bir ilgi var. Edirne'den Hakkari'ye uzattığımız el havada kalmadı."

7 HAZİRAN'DA GİDİŞLERİ SÜPER OLACAK

"Türkiye'nin birliğini sağlamak için yola çıktık. Bizler yeni bir anayasa oluşturmak için yola çıktık. Bizler darbe anayasasının yarattığı tahribatı yok etmek için yola çıktık. Herkesin, kendini içinde gördüğü bir anayasa yapmak için yola çıktık. Bunlar 13 yıldır iktidarlar. Her seçim halka yeni seçim vaadinde bulunuyorlar. AKP 13 yıldır darbe anayasasından nemalanıyor. MGK, YÖK darbenin ürünüdür. Bunların hiç birini kaldırmadılar. Çünkü onlar iktidar oldular. Kenan Evren'nin bu ülkenin başına sardığı belanın arkasına 13 yıldır AKP sığınmış. Bu böyle gitmez, yanınıza kalmaz. Hepiniz gideceksiniz halk kalacak. 7 Haziran'da bunu göreceksiniz. Kayadan kayar gibi gidecekler. Gidişleri süper olacak."

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO SÖZÜ

"Taşeron işçiler HDP'nin iktidara gelmesinden bir ay sonra kadrolu yapılacak. İşverenler üzerindeki vergi yükü azaltılacak. Sen aç olduktan sonra o koltuğa lanet olsun. Halk aç olduktan sonra lanet olsun o iktidara.

"Tarım politikaları ile üretimi geliştireceğiz. Devlet emeklileri bir yük olarak görüyor. Bu, ülke utancıdır, bu utancın önüne geçmek için emekli kartı çıkaracağız.  

"Gençlerin sorunları ile ilgilenen bir Gençlik Bakanlığı kuracağız."

DEVLET ONLARIN MALIYMIŞ GİBİ YİYORLAR

(Alanda bir kadının fenalaşması üzerine alanda ambulans arayan Demirtaş, Valiliğe tepki göstererek);

"Elazığ Valisi'ne de buradan seslenmiş olayım. Bak kardeşim burası benim memleketim. Elimi cebime koyar korumasız da sokaklarında gezerim. Kendi vatanımdır. Kendi memleketimdir. Fakat dün Başbakan geldiğinde AKP Genel Başkanı geldiğinde sen neredeyse onun yoluna yatıyordun. HDP olunca bir ambulansı bile fazla görüyorsunuz.

"Bütün Devlet imkanları AKP için kullanılıyor. Bunlar devletin bütün imkânlarını kendileri için kullanıyor. Devlet onların malıdır. Devlet onların babalarından, dedelerinden miras kalmış gibi yiyorlar. Yiyin kudurana kadar yiyin. 7 Haziran'da gelecek. O günü de göreceğiz inşallah. Kudurana kadar yiyin.

"Adaletsiz bir seçim çalışması yürütüyorlar. Cumhurbaşkanı bir yandan, onun küçüğü bir yandan çalışıyor. Soruyorum buradan, dün burada yaptığın mitingi devletin parasıyla mı yoksa partinin parasıyla mı yaptın? Biz kendi hakkımızı helal etmiyoruz. HDP olarak helal etmiyoruz sana. Ama o baraj aşılacak, tarumar olacak."

BARIŞ SÜRECİNDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

"Öncelikli hedefimiz, barış olacak. Dağlarımızda kurşun sesi değil. Kuş sesi olsun. Dağlarımızda ölüm korkusu değil. Bahar havası olsun istiyoruz ve bunu inşallah en kısa sürede sağlayacağız asla çözüm, barış sürecinden vazgeçmeyeceğiz.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

"Başbakan kendi sonunu getireceğini biliyor. Ama bunu meydanlarda söylemeye çekiniyor. Başkanlık sistemine karşı ise çık söyle açık açık. Akıllı ol, akıllı. Gel bize oy ver. Paçayı kurtar bari. Cesur ol 'Seni başkan yaptırmayacağız' de. Nasıl halkın gözüne bakarak yalan söylüyorsun." Başbakan Davutoğlu'nun yalan üzerine politika yaptığını kaydeden Demirtaş, "Bingöl'de 4 kişiyi nasıl infaz ettiğini söylemiyor. Bingöl halkından özür dilemedi. Yalana alışmışlar bunlar. Kabataş'ta, Ağrı'da 'görüntü var' dediler. Bir şey görmedik. Bu görüntülerinizi bekliyoruz. Nihat Kazanhan olayında aynı yalanı söylediler. Her şeyi yalan bunun. Doğru bir sözün yok mu? Ustası ona tam öğretmemiş. Ustası ayaküstü on yalan söyler bana mısın demiyor. Yenisi beceremiyor.

DİYANET TARTIŞMALARI

"21 yıldır Kürt mele ve Seydalar kendi imkanları ile Kur'an'ı halka ulaştırdı. İlk baskıyı da Nubahar yaptı. Evet, siz bastınız doğrudur. Basılmış ama halka ulaştırılmamış. Kürtçe Kuran'ı sadece Cumhurbaşkanı'nın mitingine yetiştirmişler. İşte böyle bir Diyanet İşleri Başkanlığı var. Allah o kutsal kitabı sen mitinginde reklam yap diye mi göndermiş? Kim ki bu dinin amaçlarını kendi çıkarları için istismar ediyorsa, Allah onun hakkından gelecek inşallah. Allah o kutsal emirlerini insanlara doğru yolu göstermek için göndermiş. AKP reklam yapsın diye değil. Haddini bileceksen sen bil. Muaviye gibi reklam yapıyor. Diyanet'in sesi çıktı mı, çıkmaz çünkü kendisi gönderdi onu. Yoksuldan yanadır İslam. Hırsızdan yana olamaz. Diyanet de hırsıza sessiz kalarak din hizmeti üretemez."

SEÇİM ANKETLERİ AKP'NİN ÖNÜNDE

"Seçim anketleri AKP'nin önünde, bu anket sonuçlarından kendilerinin 7 Haziran seçimlerinde gidici olduklarını biliyorlar."

DİRENİŞTEKİ İŞÇİLERE 'YANINIZDAYIZ' MESAJI

Demirtaş, paraları verilmeyen ve işten çıkarılan Eyüp Su Bağları işçilerinin başlatmış olduğu grevi selamlayarak, direnişlerinin yanında olduklarını aktardı.

MAHABBAT'TA AYAKLANAN HALKI SELAMLADI

İran'da, istihbarat elemanlarının tecavüzünden kurtulmak için otelden atlayarak intihar eden Kürt kadını Ferinaz Xosrowanî'yi hatırlatan Demirtaş, Mahabbat'ta ayaklanan halkı selamladı.