HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekilli Adayı Selahattin Demirtaş, İzmir Buca'da düzenlenen dayanışma yemeğine katıldı. Burada konuşan Demirtaş, HDP'ye dönük saldırılara dikkat çekerek, AKP hükümetinin gerilim ve şiddetten beslendiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinde Kur'an ile alanlara çıkmasına da tepki gösteren Demirtaş, "Meydanlarda elinizde Kur'an ile oy toplamaya çalışmak işe yaramayacaktır. İnşallah içindekileri okumuşsunuzdur. Çünkü ilk emri 'oku'dur, 'çal' değildir," dedi.

Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:

7 HAZİRAN SEÇİMLERİ

"Seçimlerde, Türkiye halklarının önünde iki seçenek olacak. O kabine girdiğinizde önünüzde iki seçenek olacak. Aslında çok partili ama iki seçenek sizi bekleyecek. Biri ülkeyi tek başına yönetme sevdası olan tek başına diktatörlük özlemi ile 'ülkeyi ben yönetirim' diyen kendini pazarlayan bir parti ve çizgiyi görecek, ikincisi olarak barış ve kardeşlik adına ne varsa, bütün hakları anayasa güvenceye kavuşturmak isteyen bir çizgi göreceksiniz."

'ONURLU YAŞAMAK İSTEYENLER İÇİN BİR SEÇENEK YARATTIK'

"Ülkede onurlu yaşamak isteyenler için bir seçenek yarattık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu çizgiyi tüm ülkeye anlatma gayretinde bulunduk ve Türkiye'nin her yerinde bu anlamlı çizgiye cevap, destek ile dua aldık. Bu çizgiyi parlamentoda da hakim kılmak istiyoruz. Verilecek her oy bu iki çizginin ortasında çocukların geleceğini belirleyecek."

'AKP GERİLİM VE ŞİDDETTEN BESLENMEK İSTİYOR'

"Provokasyonlara karşı temkinli olunmalı. AKP hükümeti hiçbir dönem olmadığı kadar bu süreçte gerilim ve şiddetten beslenmeye çalışıyor. Saldırı ve tehditlerle HDP'yi çalışamaz hale getirmeye çalışıyorlar."

'SENİ O SARAYDA YETERİ KADAR TERLETECEĞİZ'

"AKP hükümeti, ellerindeki devlet olanak ve kaynaklarına rağmen, hazine yetmiyormuş gibi vali ve kaymakamlık, bakanlık bütçelerini de kullanıyor. Tüm bunlara rağmen karşımızda kazanamayacaklar. Helal lokma yiyenler kazanacaktır. Ülkenin en tarafsız cumhurbaşkanı olduğunu söylüyor ya meydan meydan dolaşarak bir partiye oy istiyor. Hangi partiye olduğunu söyleyemeyeceğiz tarafsızlığını ortaya koymamak için. HDP için. Kendisinden rica ediyorum. Bizim için alanlara, meydanlara çıkmayın. Sarayında otur. Terlemek istiyorsan biz seni orada yeteri kadar terleteceğiz. Eğer parlamentoya güçlü bir şekilde girersek, yaptığınız bütün usulsüzlüklerin hesabını soracağız."

AKP'Lİ SÜLEYMAN SOYLU'NUN 'ORAYI KAFANIZA YIKARIZ' SÖZLERİ

Açık bir şekilde tehdit edildik, ancak ne bu ülkenin Cumhurbaşkanı ne de Başbakan'ı çıkıp tek bir kelime dahi söylemedi. Seçim günü sandığın, koltuğun ve seçimin insandan daha değerli olmadığını her saat yürüttükleri çalışma ile onlara göstereceğiz. Onlara insanlığı öğreteceğiz."

DİYANET VE KABE TARTIŞMALARI

"Söylemediğim bir cümle üzerinden bana yönelik iftira ve karalama kampanyası yürütüldü. Buradan kendilerine çağrı yapıyorum. Bunu söylediğime dair bir görüntü bir ses kaydı yok mu? Onu yayınlayarak bir dinleyin. Ona rağmen bu kampanyayı sürdüreceksiniz o sizin küçüklüğünüzdür."

'KABENİZİN PARA OLDUĞUNU BİLİYORUZ'

"Din tüccarlığı ile karalama kampanyasının yürütülüyor. Yalanlarınızı her gün tekrarlamaya ve teşhir etmeye devam edeceğiz. Biz sizin kabenizin para olduğunu peşin biliyoruz. Merak etmeyin. Gerçek kabenin neresi olduğunu siz göreceksiniz. Hiçbir zulüm hükümeti ve zalim devleti, hiçbir efendi tarih boyunca baki kalmamıştır. Gün gelmiş o ezilenler onları tahtan indirmeyi bilmiştir. Onlar bu felaket ile karşı karşıyalar. 7 Haziran'da HDP'nin parlamentoya gitmesi hırsızlığın, soygunun bitmesi günüdür."

'TAKSİM'İ İŞKENCEHANEYE ÇEVİRDİLER'

"Hala o insanlar suçlanıyor. Taksim'e çıkmak suçmuş gibi o işçi ve emekçiler suçlanıyor. Almış oldukları tedbirler yetmiyor gibi kendilerine bağlı sivil güç ile Taksim'i işkencehaneye çevirdiler. HDP güçlü bir şekilde parlamentoya girerse Taksim yasağı tarihe karışak.

'SELAHATTİN EYYÜBİ YAŞIYOR OLSAYDI ŞÜPHESİZ HDP'DE OLURDU'

"Başbakan Davutoğlu bir daha bana 'Selahattin' demeyecekmiş. Evet 40 gün daha sabrederse bana 'sayın Başbakan' diyecek. Selahattin isminin tarihselliğini iyi biliyorum. Rahmetli dedem Selahattin Eyyübi'den feyz alarak bana Selahattin ismini verdi. Selahattin gibi olmayı hedefliyoruz. Kudüs'te bütün inançları bir arada yaşatmayı başaran Selahttin Eyyübi bugün yaşıyor olsaydı şüphesiz HDP'de yer alıyor olacaktı."

'ELDE KUR'AN OY İSTİYORLAR'

"Meydanlarda elinizde Kur'an ile oy toplamaya çalışmak işe yaramayacaktır. İnşallah içindekileri okumuşsunuz dur. Çünkü ilk emri okudur, çal değildir."