Çözüm süreci kapsamında Kandil'e giden BDP heyeti, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Süleymaniye kentine döndü.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van Milletvekili Nazmi Gür, Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ve BDP Erbil Temsilcisi Cemal Coşkun'dan oluşan heyetin, Kandil'de KCK yetkilileriyle görüştükleri bildirildi. Demirtaş, yaptığı açıklamada, Kandil'den Öcalan'ın yazdığı son mektuba cevaben hazırlanmış bir mektup almadıklarını belirterek, "Yazılı bir cevap almadık, sözlü olarak görüşlerini ilettiler. Ama önümüzdeki günlerde yazılı bir cevapları da olabilir. İmralı'ya gidecek heyetimiz, bu görüşleri sözlü olarak Öcalan'a iletecek" dedi.

Demirtaş, İmralı ziyaretinin ise önümüzdeki hafta gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

'MAHKEMELER VİCDANI KANATIYOR'

Selahattin Demirtaş, Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, BDP'li 3 milletvekilinin tahliye taleplerini reddeden kararının çifte standart olduğunu söyledi. Demirtaş "Mahkemeler toplumsal adaletin gerçekleşmesi gereken bir yer iken, bugün maalesef toplumsal adaleti ve vicdanı kanatan yerlere dönüştü" diye konuştu.

'FOTOĞRAFLAR BİZİM DEĞİL'

Demirtaş, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve Öcalan ile birlikte, İmralı'daki görüşmeler sırasında çekilen fotoğrafın sosyal medyada yayınlanmasının kendileriyle bir ilişkisi bulunmadığını söyledi. Demirtaş şunları söyledi: "Paylaşılan o fotoğraf bizim elimizde yok.' Fotoğrafın kim tarafından, neden bu şekilde servis edildiğini de anlamış değiliz. Önümüzdeki günlerde, İmralı'da çekilmiş daha iyi fotoğrafları halkla paylaşacağız."