HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını durdurması ve Filistin ile müzakerelere başlaması gerektiğini söyledi. Demirtaş, Türkiye’nin izlediği dış politikayı artık değiştirmesi gerektiğini, AKP’nin izlediği Hamas politikasındaki yanlışları tartışma zamanı olmadığını belirtti.

Sterk TV’nin sorularını yanıtlayan Demirtaş, AKP ve Katar’ın Hamas konusunda izlediği politikalarda eleştirilebilecek yanlar bulunduğunu ancak, bunları bu aşamada tartışmanın doğru olmadığını söyledi. Demirtaş, Gazze’nin saldırı altında olduğunu, Filistin’de direnen bir halk olduğunu vurgularken, şöyle dedi:

“İsrail, sivilleri hedef alıyor. Tartışılması gerekenler var ancak, bugün bunları tartışmamalıyız. Mazlum Filistin halkının yanında olmak gerek. İsrail’in saldırılarını durdurması, müzakerelere başlanması gerekiyor. Bağımsız İsrail ve Filistin devleti birlikte yaşamaya alışmalıdır. Türkiye’nin bunun dışındaki her pozisyonu Filistin davasına katkı sunmaz. Aksi politikalar ayrılıkları, derinlikleri ortaya çıkarıyor. Türkiye’nin dış politikası bu nedenle perişan durumda. Mezhepçilikten vazgeçilmeli.”

"KADINLARA 'GÖRDÜĞÜNÜZ İLK ERKEKLE EVLENİN' DİYEN ADAYA NASIL OY VERİR?"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı adaylığındaki kampanyasında yeni yaşam vurgusu, genç ve kadınların bulunduğunu söyledi. Demirtaş, seçim çalışmalarının ‘Halk kampanyası’ biçiminde sürdürüldüğünü ifade ederken şöyle devam etti:

“Afiş, logolarımız, şarkı, sloganlarımız gönüllü kadın ve gençlerin yaratıcı ruhu ile ortaya çıkıyor. Öyle profesyonel, büyük paralar ödeyerek kampanya yapmıyoruz. Geleceği kadın ve gençler inşa edecekler. Özellikle kadınlar son 1-2 güne baksın. ‘Önünüze gelen kısmeti fazla sorgulamayın, değerlendirin hemen evlenin, 3 çocuk yapın’ vizyonunu sunan AKP adayı var. Her kadının ‘Başbakan beni kuluçka makinesi mi, erkeklerin zevkine sunulmak üzere bir mal olarak mı görüyor?’ diye sorması gerek. Kadınlarımız, kendisine ‘Gördüğünüz ilk erkekle uzatmayın evlenin’ diyen bir adaya nasıl oy verir? Başbakana göre en kıymetli genç; ‘Kendi ideolojik perspektifine uygun yetişmiş gençtir.’ Öyle değilse Recep Tayyip Erdoğan’ın gözünde sapkın, çapulcu, terörist, sokakta katledilmesi, mümkünse ülkeden kovulması gerekir. Bizim ise savunduğumuz gençlerin yaşamın öncü gücü olduklarıdır. Bundan sonra da en büyük çalışmayı onlar yapacak. Bizim açımızdan ortaya çıkacak sonucun başarı kısmı genç ve kadınlara ait olacaktır.

'DEVRİM NEŞELİ, SEVİNÇLİ BİR İŞTİR'

"Kampanyamızı büyütmek gerekir. Bütün kadın ve gençler her yerde şevkle, neşeli bir kampanya sürdürüyor. Siyaseti can sıkıcı, öfkeli, kızgın, nefret alanından çıkarmaya çalıştık. Devrim neşeli, sevinçli bir iştir. Gençler ve kadınlar kampanyamızda neşeli devrimsel bir hareket yapıyor."

Demirtaş, seçim kampanyaları ile HDP projesinin ne kadar doğru bir proje, siyaset, önerme olduğunun biraz daha görüldüğünü, bundan önce olanakların kısıtlı olduğunu, halka ulaşmada sıkıntı yetersizlikler bulunduğunu bildirirken, "Doğu örgütlenemiyor, anlatamıyorduk. Engeller kısmen önümüzden çekilince halkla karşı karşıya kalınca birbirimizi daha iyi anlıyoruz. Seçimden sonra daha büyük hamle yaparak ne kadar doğru iş yaptığı görülecek. Bu konuda sayın Öcalan’ın ne kadar doğru bir önerme yaptığı; halkların birlikte yaşaması, birlikte mücadele etmesi, halkların ortak bir paydada buluşmasının öneri olarak bütün Ortadoğu için ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı" diye ekledi. (Gerçek Gündem)