Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Yunan Başbakan Aleksis Tsipras Atina'da biraraya geldi.

Yunan Başbakan Aleksis Tsipras ile parlamentodaki başbakanlık ofisinde görüşme yaptı.

Demirtaş'a Yunan parlamentosuna gelişinde HDP heyeti ile birlikte iktidardaki Radikal Sol İttifak (Syriza) Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısını Yiannis Bournous eşlik etti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Atina'da Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ile yaptığı görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulundu. 

Yunanistan Başbakanı Tsipras ile bir araya gelen Demirtaş, görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Suriye'nin tamamında IŞİD bir devlet kursa herhalde Davutoğlu IŞİD devletini tanıyacak ilk başbakan olur. Ama Kürtler biraz ilerliyor ve IŞİD'i temizliyor diye neredeyse Türkiye'yi savaşa sokacak noktaya geldiler" dedi.

Ayrıca Demirtaş, Suriye'de barış sağlamak için uluslararası toplumun iyi bir sınav vermediğini belirterek "Suriye'de yaşanan iç savaşın çözümü konusunda maalesef hem Türkiye hükümeti hem de AB üstüne düşen rolü iyi oynamadı" diye konuştu.