HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın davasına katılmak için farklı illerden gelenler yollarda durduruldu. Demirtaş davasında gazetecilerin mahkemeye telefon ve bilgisayarla girmesine izin verilmiyor.

Özlem Akarsu Çelik'in Gazete Duvar'da yer alan haberine göre HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bugün görülecek davası için Türkiye’nin birçok ilinden Ankara’ya gelen otobüsler durduruldu. Davanın görüleceği Sincan Cezaevi önüne ulaşabilenlerse soğuk havada beklerken ısınmak için ateş yaktılar.

HDP, Ankara Valiliği’nin dün açıklanan kararı gerekçesiyle Adana, Antalya, Aydın, Batman, Denizli, Diyarbakır, Manisa, Mardin, Muğla, Osmaniye, Urfa ve Siirt’ten yola çıkarak duruşmayı takip etmek üzere Ankara’ya gitmek isteyenlerin başkente kilometrelerce uzakta bekletildiğini açıkladı. Eski Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise cezaevi önünde yaptığı açıklamada, “Demirtaş’ı yargılamaktan mı korkuyorsunuz da adliyeye getirmiyorsunuz?” diye sordu.

DEMİRTAŞ KATILMAK İSTEDİ

Öte yandan Selahattin Demirtaş mahkemeye gönderdiği yazı ile duruşmaya katılmak istediğini belirterek, salonun ‘savunma yapmasına uygun şekilde düzenlenmesini’ talep etti. Demirtaş salonda avukatları ile birlikte oturabileceği, gerekli belgeleri gösterebileceği bir düzen sağlanmasını istedi.