HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu'na ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yaptığı Ağrı'ya gitme çağrısına ilişkin olarak CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan gelen "Önce olayların ayrıntısını öğrenmemiz gerekiyor," yanıtının ardından, CHP liderinin, Ağrı’ya bir heyet gönderme kararı aldığı belirtildi.

Hürriyet’ten Okan Konuralp’in haberine göre Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Gürsel Tekin aracılığıyla Başdanışmanı ve partisinin Ağrı 1’inci sıra milletvekili adayı Cemil Erhan’ı çatışma bölgesine gitmesi için görevlendirdi. Cemil Erhan başkanlığındaki heyetin bugün bölgeye gideceği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu, dün “Sayın Demirtaş’ın çağrısına yanıt vermek için önce olayların ayrıntısını öğrenmemiz gerekiyor” demişti.

DEMİRTAŞ'IN ÇAĞRISI

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, söz konusu çağrıda, "Ben buradan muhalefet liderlerine sesleniyorum. Sayın Bahçeli’ye Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum. Gerin beraber Ağrı’ya gidelim. Olayları yerinde görüp tespit edelim. AKP’nin bu tezgahlarına izin vermeyelim," demişti.