HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, yolsuzluk ve rüşvetle suçlanan AKP’li dört eski bakan için Meclis Genel Kurulu’nda yapılan oylamada Yüce Divan kararı çıkmaması ardından açıklama yaptı.

BBC Türkçe Ankara muhabiri Sinan Onuş'un haberine göre HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, oylama ve AKP'nin fire vermesiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"AKP içerisinde belli bir rahatsızlık olduğu anlaşılıyor. Bu soruşturmanın sağlıklı yürütülmediği, AKP hazırlıklı ağırlanan raporun AKP içinden de kabul görmediği anlaşılıyor. Bugün burada parlamento tarihi bir fırsatı kaçırdı bence. Yüce Divan yolu açılsaydı Türkiye'de rüşvet yolsuzluk iddiası mevzusu sağlıklı bir rotaya oturacaktı, hukuki bir süreç başlamış olacaktı.

Bunun önünü tıkadılar. Vebali AKP milletvekillerinin üzerinedir. Bu tartışma burada bitmez, öyle görünüyor ki daha sürecek. Kamu vicdanında da bu mevzu tatmin olmadığı sürece AKP'nin yakasına yapışmış bir leke olarak kalacak.

Parlamento üzerine düşen rolü oynamadı, çünkü halkın temsilcileri milletin vekilleri burada. Millet bu işin soruşturulmasını arzu ediyordu. Parlamento ile halk arasında uyumsuzluk çıktı. Hükümetin parlamento üzerinde baskı oluşturduğu, sistemin yolsuzlukları örten bir görüntü verdiği görülmüştür."