Yüzbinlerce kişinin toplandığı, karaya sığmayanların sandallarla denize taştığı partisinin İzmir mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 15 gün kalan seçimlerde herkesi HDP'ye destek vermeye davet ederek, "Başkanlık Sistemi" adı altında diktatörlük rejimini getirmeye çalışan AKP'nin, ülkeyi felakete sürüklemesini durdurmaya davet etti. Kararsız seçmenlere de seslenen Demirtaş, "Halkımızın huzurunda ne dediysek onu yapacağız, meydanlarda ne konuştuysak onu yapacağız. 8 Haziran'da da onu yapacağız. HDP'ye oy veren herkes, iyi ki HDP'ye oy verdim de bu ampulün karanlığından kurtuldum diyecek" dedi.

HDP'nin çok kültürlü ve çok sesli yapısına dikkat çeken Demirtaş, "HDP nasıl bir partidir diye sorulduğunda, Türkiye gibidir denebilir. Biz gücümüzü de zenginliğimizi de sizin farklılığınızdan alıyoruz" dedi.

‘HDP’NİN YARISI KADINDIR, TIPKI TOPLUM GİBİ’

Demirtaş, daha sonra ise İzmirli kadınlar ile birlikte tüm kadınlara seslendi. Yaşamda en çok cefayı kadınların çektiğini dile getirerek, kadınların sefadan nasibini almadığını söyleyen Demirtaş, "Siz de mutlu olmak istiyorsanız HDP'de olun, HDP'nin yarısı kadındır, tıpkı toplum gibi. Kadının uğradığı zulmü, ikinci sınıf yurttaşlığı kabul etmiyorsanız HDP bunun tek adresidir. Evde çalışan kadınlar, sizler de sosyal güvenceyi hak ediyorsunuz" dedi.

'SEN HANGİ YÜZLE CUMHURBAŞKANI OLACAKSIN?’    

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da "Madem 'Bütün ülkenin cumhurbaşkanıyım' diyorsun peki ötekileştirdiğin insanların cumhurbaşkanı nasıl olacaksın? Hangi yüzle bu insanlara ben sizin de cumhurbaşkanınızım diyeceksin?" sorularını yöneltti.

Erdoğan'ın 'Ben diktatör değilim aman aman HDP'ye oy vermeyin' diyerek, ülkeyi adım adım dolaşıp oy toplamaya çalışırken, AKP'liler bile çalışma yürütmediğini dile getiren Demirtaş, bu duruma "Bu nasıl bir demokrasi anlayışı? HDP nasıl bir korku sarmış bunların yüreğine? Neler yapıyorlar neler. Bakın matematik, hesap kitap ortada. AKP gece gündüz çalışsa her gün düşüşte inşallah, kafa üstü düşecek. Ama bir puan bile oy arttıramayan eğer HDP'yi barajın altında bırakırsak, HDP'nin yüzde 99'luk oyu AKP'nin hanesine yazılıyor. Bu nedenle bu kadar çirkefleşiyorlar. 'HDP'yi baraj altında bırakalım' diyorlar, bu kadar ucuz hesapları. Üstelik ileri demokrasi diyorlar. Şimdi bütün Türkiye'nin bunu iyi hesaplaması gerekir" dedi.

'İYİ Kİ HDP’YE OY VERDİM DİYECEKSİNİZ’   

Demirtaş, seçimlere kısa bir süre kalmasına rağmen hala kararsız durumda olan seçmenlere de seslendi. Demirtaş, kararsız seçmenlere şu çağrıda bulundu:

"’Ben HDP'ye oy vermek istiyorum ama…' diyenler, bakın sıradan bir seçim yaşamıyoruz. En demokratik programı HDP ortaya koydu. Demokrasi ve ilericiliği savunan bir parti, eğer sizin kararsızlığınız nedeniyle baraj altında kalırsa AKP'nin karanlığını ortadan kaldırmak zor olacak. Halkımızın huzurunda ne dediysek onu yapacağız, meydanlarda ne konuştuysak onu yapacağız. 8 Haziran'da da onu yapacağız. HDP'ye oy veren herkes, iyi ki HDP'ye oy verdim de bu ampulün karanlığından kurtuldum diyecek."

'SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN’    

Sözlerinin sonunda sandıklara sahip çıkılması gerektiğin konusunda herkese bir kez daha uyarıda bulunan Demirtaş, "Zaten adaletsiz bir yarış var, demokratik, eşit bir yarış değil. Devlet imkânlarını sonuna kadar kullanıyorlar. Kaymakam ve valiler AKP il ilçe başkanları gibi çalışıyor. TRT onların emrinde, özel kanalları, yüzlerce medyaları var. Yine de HDP'den korkuyorlar. İzmir'de herkes sandık başına giderek, oylara sahip çıkmalı. Öyle şeyler var ki hasta olmasına rağmen gidip, oy kullananlar var. Her bir oy çok kıymetli" sözleriyle herkesi verdiği oyuna aynı zamanda sahip çıkmaya çağırdı. (DİHA)