Yeni yasama yılı nedeniyle TBMM'deki törene katılmama gerekçesini açıklayan Demirtaş, "Siyasi kişilik konuşacak. Gerçekten hepimizin cumhurbaşkanı sıfatı ile bunu hak eden bir sıfat ile Genel Kurul'da konuşuyor olsaydı memnuniyetle gider kendisini dinlerdik. Bir Cumhurbaşkanına gösterilmesi gereken saygıyı da gösterirdik. Bundan hiç gocunmazdık. Hakkı olmadığı halde bir parti genel başkanı olarak genel seçim kampanyası yürüten bir siyasi de Parlamento'da açılış konuşması yapıyor diye dinleme gereği de hissetmiyorum" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş DİSK, KESK, TMMOB ve TTB heyetiyle görüştükten sonra ortak basın açıklamasında konuştu. Barış vurgusu yapan Demirtaş, "Bu dönemde yürekten barış diyebilmek cesaret işidir. Savaşı değil, savaşın durdurulması istemek cesaret işidir. Birileri son terörist kalana kadar gereğini yapacağız diyerek cesaret gösterisi yaptığını sanabilir. Kanın aktığı yerde 7'den 70'e insanlarımızın öldüğü bu günlerde bu savaş neden yapılıyor demektir cesaret" dedi.

"KENDİ PARALARIMIZ İLE KENDİ DAĞLARIMIZ, COĞRAFYAMIZ BOMBALANIYOR"

Demirtaş, "Kendi paralarımız ile kendi dağlarımız, coğrafyamız bombalanıyor. Kendi paralarımız ile alınmış silahlar, kendi evlatlarımızın ölümüne neden oluyor. Türkiye bu savaş politikasını asla hak etmiyor. Bu savaştan çıkmak son derece mümkün" dedi.

"10 EKİM'DE SIHHİYE MEYDANI'NDA…"

Demirtaş, "HDP olarak biz 10 Ekim'de yapacakları büyük Ankara buluşmasına, mitingine anlam veriyoruz. Bu bir siyasi partinin mitingi değil. Parti ayrımı gözetmeksizin 10 Ekim'de Sıhhiye Meydanı'nda herkesin en azından 2 saatini barışa ayırmasını rica ediyorum" dedi.

"SANDIK BÖLGESİ KAMERA İLE KAYIT ALTINA ALINSIN"

Sandık güvenliğine değinen Demirtaş, "Sandık güvenliği konusunda ne gerekiyorsa yaparız. Güvenlik tehlikesi oluştuğu an, sandık bölgesi bütün okul kamera ile kayıt altına alınsın insanlar korkmadan gidip oyunu kullansın. Tek bir insanın bile bize partimize korkarak tedirginlikle oy vermesini istemeyiz. Seçim boykotu, iptali, ertelenmesi gibi durumları tartışmanın gereği yok. Bu seçim yapılacak ve bir kez daha etkili bir sonuç elde edeceğiz diye düşünüyorum" diye konuştu.