Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, HDP Olağan Kongresinde, 'Abdulah Öcalan fotoğrafının bulunması' ve gözaltına alındığı gece verdiği ifadesinde, 'Yargı organlarını aşağıladığı' gerekçesiyle iki ayrı fezleke daha hazırlandı. Fezlekeler Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Ankara'da bir kişinin şikayeti üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma başlatarak fezleke hazırladığı belirtildi.

Fezlekede, şöyle denildi:

"Terör örgütünün propagandasının yapıldığı bu kongrede Selahattin Demirtaş'ın da katıldığı ve bu kongrede eşbaşkan seçildiği, bu suretle ötürü, cebir ve şiddeti meşru göstermek suretiyle terör örgütünün propagandasını yapmak suçunu işlediği anlaşılmakla, şüphelinin halen HDP İstanbul Milletvekili olması nedeniyle hakkında TBMM'ince Anayasamızın 83'üncü maddesi gereği yasama dokunulmazlığının kaldırılması kararının aldırılması hususu takdirlerinize arz olunur."

'YARGI TİYATROSU' SÖZÜNE FEZLEKE

Demirtaş hakkında hazırlanan başka bir fezlekede ise, Diyarbakır'da hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı gece Cumhuriyet Başsavccılığı'na verdiği ifadede, yargı organlarını aşağılama suçu işlediği öne sürüldü.

Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman, dokunulmazlık düzenlenmesinden önce müvekili hakkında 96 fezleke hazırlandığını, düzenlemenin Meclis'ten geçmesinden sonra ise 17 fezleke daha hazırlandığını belirterek, "Bu fezlekeler hazırlanmdan önce yasama sorumsuzluğu incelemesi yapılmıyor. Yani bu kişi bunları daha önce Meclis'te dile getirmiş mi bakılmıyor. Aynı konuşma ile ilgili 2-3 fezleke ayrı ayrı hazırlanmış. Bununla ilgili de bir suç duyurusunda bulunacağız" dedi.