HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Moskova ziyareti öncesi basın açıklamasında konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, güneydoğuda sürdürülen operasyonlar karşısında ülkenin batısının ‘sessiz’ kaldığına dikkat çekerek, “Gezi’de ‘Devleti tanıdık’ diyenler demek ki tanımamış” dedi.

Son gelişmeleri, “Ortada halk olarak kabul edilmemiş Kürtlerin hak talebi var ve devletin bu talebe karşı tankla topla saldırısı var” sözleriyle değerlendiren HDP lideri, bir kez daha ‘Dolmabahçe mutabakatı’nı hatırlatarak, “Masayı deviren, Dolmabahçe’yi kabul etmeyen biz miyiz? Savaş isteyen AKP politikası. Bize savaşçı diyen yine AKP politikası” diye konuştu.

CİZRE DİKTATÖRLÜK İLAN ETSEYDİ DAVUL ZURNAYLA KARŞILAYACAKLARDI

Öz yönetim talebi için “Öz yönetim, dikatörlüğe karşıdır. Cizre halkı , başkanlık ilan etseydi davul zurnayla karşılayacaklardı” ifadelerini kullanan Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da, “Neredeyse yüzde yüze yakın oy aldığımız yere zulmedeceksin, biz de halkın yanında olmayacağız diye mi düşündün sayın başbakan?” sözleriyle seslendi.

İNSANLAR SESİNİ YÜKSELTMELİ

HDP lideri şöyle devam etti: “Tanklarla, generallerin haritalar önünde verdiği pozlarla operasyon yapıyorlar ve buna terörle mücadele diyorlar. Sileceğiz, süpüreceğiz diye tehdit manşetleri atılıyor. Bunların Kürtlerin duygu dünyasındaki karşılığını düşünmüyorlar. Aynı şeyi İzmir’e yapsan İzmir’in yanındayız. Kayseri’ye yapsan Kayseri’nin yanındayız. İnsan hakları ihlalleriyle ilgili hükümeti uyarıyoruz. Cenazelerin gömülmesine izin verilmiyor, gözaltında şiddet uygulanıyor. Türkiye’nin batısı sessiz. İnsanlar sesini yükseltmelidir, elinde ne imkan varsa bu çılgınlığı durdurmak için hareket etmelidir.”

CEHALETİN BÖYLESİ

Rusya’ya yapacağı ziyareti eleştiren Davutoğlu’na, “Bir yıl önce neden gitmedi diyor. Rusya’ya geçen yıl da gittim. Cehaletin böylesi” diye yanıt veren HDP lideri, iki ülke arasında yaşanan krizle ilgili Rusya Savunma Bakanı Sergey Lavrov’la görüş paylaşımı yapacaklarını belirtirken, parlamentoya görüşmeyi aktarmaya hazır olduklarını da kaydetti. (Diken)

Demirtaş'ın geçen yılki Rusya seyahatinde Salih Müslim'le birikte metrodeyken: