HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'de bir ilk olarak Facebooklive etkinliğiyle resmi Facebook hesabı üzerinden takipçileri ile buluşarak, canlı yayında soruları yanıtladı.

Demirtaş, sosyal medya kullanımına ilişkin kısa kimi değerlendirmelerde bulundu. Etkinliği canlı olarak izleyenlerin sayısı kimi zaman 120 bini aşarken, Demirtaş'a binlerce yorum ve soru yöneltildi.

HDP'lilere yönelik ambargo uygulayan merkez medyayı eleştiren Demirtaş'ın ortalama 50 dakika süren canlı yayın etkinliği, bu süre içinde yaklaşık 500 bin kez görüntülenirken, 54 binin üzerinde beğeni, 50 binin üzerinde soru ve yorum aldı.

HANGİ KENTLERDE MİTİNGLER OLACAK?

Seçim kampanyasına dair yöneltilen soruları yanıtlayan Demirtaş, "Hangi kentlerde miting yapılacak?" yönündeki soruya, "AKP tamamen teşhir oldu. Bu anlamıyla işimiz de kolaylaştı. İstanbul adayı olduğum için zamanımın çoğunu da İstanbul'da geçirmek zorunda kalacağım. Ama büyük kentlerde mitinglerimiz olacak. Yine toplumun birçok çevresiyle demokratik buluşmamız olacak" yanıtını verdi.

"KORKMAYA GEREK YOK"

Son günlerin tartışma yaratan "taşımalı sandık" sistemine dönük bir soruyu da yanıtlayan Demirtaş, şunları dile getirdi:

"Bu konuda korkmaya gerek yok. YSK siyasi dayatmalarla bazı yerlerde karar alabilir. Karar alanlar il ve ilçe seçim kurullarıdır. YSK henüz karar almış değil. Sandıkların taşınması noktasında karar alırlarsa korku ve panik yapılmamalı. Korku panik havası yaratmak istiyorlar. Bizim rahat olmamız lazım. AKP'ye, CHP'ye, MHP'ye sesleniyorum; gelin bir araya gelip sandık güvenliğini hep birlikte sağlayalım. Seçim günü en üst düzey yöneticilerimizi gönderelim. Birlikte sandık sandık denetim yapıp, güvenliğini sağlasınlar. Diğer partilerle koordineli eşit bir çalışmaya hazırız."

Demirtaş, YSK'nın birleştirme kararı almasının da Anayasa'ya aykırı olacağını vurguladı.

HEDEF YÜZDE 20

HDP'nin seçimlerdeki hedefine ilişkin de konuşan Demirtaş, hedeflerinin yüzde 20 olduğunu buna denk bir çalışma ile başarılı olunabileceğini dile getirdi.

'ERDOĞAN'IN DİLİ MİLYONLARI BİRBİRİNE ÖFKE DUYACAK HALE GETİRİYOR'

Bir başka sosyal medya kullanıcısının "Erdoğan neden her konuşmasından sizden bahsediyor?" sorusunu yanıtlayan Demirtaş, şu yanıtı verdi:

"Bizden bahsederken tüyleri diken diken oluyor. Bu işi bir kişisel hırs ve öfkeye dönüştürdü. Devlet adamına yaklaşmayacak bir tutuma dönüştürdü. HDP'nin başarısı hayallerini yıkınca bütün öfkesini bize yıkmaya başladı. Hepimizi düşman olarak gören ve göstermeye çalışan bir tarz. Hiçbir zaman mevzuyu kişileştirmedim. Onun kullandığı büyük kamplaşmaya yol açıyor. Bizim üzerimizden kurduğu dil milyonları birbirine öfke duyacak bir hale getiriyor."

'MERKEZ MEDYA SUÇLARA ORTAK OLMAMALI'

Canlı yayın boyunca merkez medyanın HDP'ye karşı tavrına tepkiler de yorumlara yansırken, "Merkez medyanın size yaklaşımını nasıl görüyorsunuz?" şeklindeki soruyu Demirtaş, "Merkez medya üzerinden bize yönelik objektif tutum sergilemek isteyenler haklı olarak korkuyorlar. Öyle büyük bir tehdit oluşturdular ki, Şirin Payzin 'HDP'li çıkarmak istiyoruz ama çıkaramıyoruz' dedi. Ben dahil birçok arkadaşımızı kanallarına çıkarmak isteyip de bunu başaramayanlar var. Medya patronlarına öyle bir baskı var ki merkez medya şu anda felç olmuş durumda. Havuz medyasının yaptığı bizim için çok önemli değil zaten. Ciddi bir ambargo var. Bizi çıkarıp çıkarmayacakları kendi kararları, böyle bir dayatma içinde olmayacağız. Ama iktidar karşısında geri adım atarak karşı duramazsınız. Bu iktidar öylesine kindar ve yeri geldiğinde en yakın arkadaşını satabilecek bir tavra sahip. Medya organları 90'lı yıllardaki suçlara ortak oldular, en azından bu dönem buna ortak olmamalılar," diyerek yanıtladı.

ERDOĞAN VE DİĞER SİYASİLERE ÇAĞRI

Demirtaş ayrıca, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve diğer siyasetçilere de canlı yayında tartışma teklifinde bulundu.

Demirtaş, gündemdeki birçok konunun yanı sıra seçim kampanyası, HDP'ye ilişkin birçok soruya yanıt verirken, kimi zaman kendine has esprili mesajlar da vermekten de geri kalmadı.

Kaynak: DİHA