HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, "Erdoğan'ı seviyorsa AKP'liler, onun başına, onu frenleyecek, denetleyecek birini seçmeleri lazım. Dolayısıyla AKP'lilerin bana oy vermesi lazım' dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında karayolu ile Diyarbakır’dan Muş’a gelen Selahattin Demirtaş, Özel İdare İşhanı önünde vatandaşlara seslendi.

Selahattin Demirtaş, şunları söyledi:

"Sizlere seçim çalışmasını emanet edip gideceğiz. Muş halkına, Muş gençliğine, Muş’un analarına, kadınlarına esnafına teslim edeceğiz. Bizler yıllardır sürdürdüğümüz demokrasi, özgürlük, adalet, barış mücadelesinde gerçekten önemli, kritik bir aşamaya geldik. Şimdi artık bütün Türkiye halklarının önünde, Türk halkının, Kürt halkının, sünnisinin, alevisinin önünde güçlü bir seçenek var. Bizim asıl ihtiyacımız, Türkiye’de yeni bir otoriter lider yaratmak değildir. Bizim asıl demokrasiye, özgürlüğe ihtiyacımız var. Yani topraklarımızda özgürce insan gibi yaşamaya ihtiyacımız var. Bizi yönetecek her kim olursa, ister Başbakan, ister Cumhurbaşkanı olsun, bu halkın bütün duygularını, ihtiyaçlarını, kimliklerini kucaklayacak bir cumhurbaşkanı olsun. Öyle bir yönetici oraya gönderelim ki, işsizin, fakirin, emekçinin halinden anlayan bir cumhurbaşkanı olsun. Bakın ben özellikle AKP ’ye oy vermiş, gönül vermiş kardeşlerime seslenmek istiyorum.

Gerçekten de Recep Tayyip Erdoğan ’ı seviyorsa AKP’liler, onun başına, onu frenleyecek, denetleyecek birini seçmeleri lazım. Dolayısıyla AKP’lilerin bana oy vermesi lazım. Her AKP’li de eminim şunu düşünüyor. Başbakanın freni boşalmış, yokuş aşağı frensiz bir şekilde gidiyor. Biri onun frenine basmazsa duvara toslayacak. Tarih karşısında önümüze çıkan bu fırsatı doğru ve iyi değerlendirmek için Muş halkı birlik halinde hareket edecek. Bizler cumhuriyetin kuruluşundan bu yana yani 90 küsür yıl sonra, ilk defa kendi kimliğimizle cumhurbaşkanlığına adayız. Halkımızın mücadelesiyle, bütün Türkiye halklarına kardeşlik, barış, dostluk elimizi uzatıyoruz" diye konuştu. (Yurt)