HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,” AKP’liler Erdoğan’dan korktuğu kadar Allah’tan kormuyor demek ki. Öteki dünyada Erdoğan’a değil Allah’a hesap verecekler ama demek ki ‘Allah affeder Erdoğan affetmez’ diye düşünüyorlar” dedi.

CNN Türk’te Şirin Payzın’ın sunduğu Ne Oluyor? programına katılan Demirtaş, sözlerine açıklık getirerek Davutoğlu’nun laflarını çarpıttığını ve meydanlarda bu yalanı kullandığını söyledi.

Demirtaş, Taksim'de 1 Mayıs kutlamasına yasak getirilmesine sert tepki gösterdi, HDP'lilere "olası provokasyona mahal vermeyin" uyarısında bulundu. Taksim'le ilgili "Kabe" çıkışının amacından sarptırıldığını söyleyen Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sözlerini eleştirdi. Demirtaş, Üsküdar'daki Kabe maketi ve Kur'an-ı Kerim'li pasta fotoğraflarını göstererek, bunlara çıktınız mı" diye sordu. 


ERDOĞAN’DAN KORKTUKLARI KADAR ALLAH’TAN KORKMUYORLAR

Demirtaş, birçok AKP’linin partisinin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dini bu derece kullandığını görmesine rağmen korkudan sesini çıkarmadığını belirterek, “Ortada bir din tüccarlığı var ama bu gören AKP’liler Erdoğan’dan korktuğu kadar Allah’tan kormuyor demek ki. Öteki dünyada Erdoğan’a değil Allah’a hesap verecekler ama demek ki ‘Allah affeder Erdoğan affetmez’ diye düşünüyorlar” dedi.