Mazgirt’te konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun meydan meydan gezip oy istediğini, istediği oyları da kime istediğini bilmediğini belirterek, “Davutoğlu’nun durumu çok zor. Cumhurbaşkanın ülkeye dayattığı program halka AKP tarafından dayatılmaya çalışılıyor. Bu felaketi durdurabilecek tek parti HDP’dir. Ben Davutoğlu’nun yerinde olsam HDP’ye oy veririm” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları için bugün Dersim Mazgirt’te konuştu.

Demirtaş, Dersim’in kutsal topraklarında olmaktan gurur duyduklarını belirterek, “Mazgirt’ten oy istemek için burada değilim. Mazgirt’e teşekkür etmek için buradayım. Sizler mücadeleyi, direnişi yaşam biçimi haline getirmiş, zulme boyun eğmemiş bir halksınız” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“7 Haziran yakındadır. Özgürlüğümüz ve özlediğimiz barış çok yakın. Öylesine bir Türkiye ve gelecek özlemi çekiyoruz ki her kesimle el ele veriyoruz artık. Bunlar gibi diktatörler musallat olmasın. Zaman geldi, geçti bile artık. Dersim’den İzmir’e ülkeyi yönetecek döneme girdiklerini ve bu süreçle birlikte sarayda bulunan “Sultan”ın huzurunu kaçırdılar.

“Dersim 38’de var oldunuz. Kula kulluk etmeyince başaracağınızı gösterdiniz. Direnince olur, bedeli ağır olur ama onursuzca yaşanmayacağını gösterdiniz. AKP tüm Türkiye’nin kâbusu oldu. Bunların bu ülkeyi felakete götürecekleri yerde HDP doğdu.

“7 Haziran’da Dersim büyük bir rekorla AKP’ye cevap verirse 81 vilayet içerisinde konumu çok daha anlamlı olacak. Unutmayın ki, burada ki her bir oy kıymetlidir. Örgütlü bir halksınız. AKP’yi yıkacak oy belki sizin oyunuzdur. Barajı yıkacak oy belki sizin oyunuzdur. Bütün Dersimliler olarak AKP’den en güçlü siz olun çünkü en büyük hakareti size yaptı.

“DAVUTOĞLU’NUN YERİNDE OLSAM HDP’YE OY VERİRİM’   

“Davutoğlu’nun durumu çok zor. Cumhurbaşkanın ülkeye dayattığı program halka AKP tarafından dayatılmaya çalışılıyor. Bu felaketi durdurabilecek tek parti HDP’dir. Ben Davutoğlu’nun yerinde olsam HDP’ye oy veririm.

“Onu da kurtaracak biziz. Garibim daha koltuğa ısınmadan yerinden olacak. O yüzden bize oy ver. HDP olmazsa hükümet, parlamento olamayacak. AKP, Ağrı’da Diyadin’de provokasyon yaptı. 40’dan fazla HDP bürolarına yapılan saldırıları da bunlar yaptı. AKP’nin her yerde tezgahları var.

AKP HDP’DEN KORKUYOR’

“AKP HDP’den korkuyor. AKP 7 Haziran’da balkon konuşması yapamayacak. HDP haklı bir noktada duruyor, inançlara dinlere hakaret etmeden yürürken AKP bin yalanıyla, din tüccarlarıyla oy toplamaya çalışıyor.

“Diyanet İşleri Bakanı’nın yerinde olsam, kişiliğine laf söylemiyorum ama onun yerinde olsam istifa ederim. Onlara boyun eğmem. 3 günlük dünyadır, hepimiz öleceğiz. Huzurda hesap vereceğiz. Benden çok iyi biliyor. Unutma ki harcadığın paralar diyanetin savurduğu paraların tamamı Türkiye’deki halklardan geliyor.”

Kaynak: İMC TV