Cizre'deki çocuk ölümleri hakkında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre'de devlet içerisine çöreklenmiş bir ekip olduğunu söyledi. Demirtaş, hükümetin bu ekiptekilerin kim olduğunu, ne olduğunu bildiğini ve onları koruduğunu da ifade etti.

İstanbul Küçükçekmece'deki Garip Dede Kültür ve Cemevi Derneği'ni ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre'de son dönemde yaşanan olaylarda provokasyon olduğunu belirterek, "Cizre'de devlet içerisine çöreklenmiş bir ekip var. Hükümet de bunun kim olduğunu, ne olduğunu biliyor. Onları koruyor. Onları oradan alsalar, Cizre'de sorun bitecek. Orada devlet içerisine çöreklenmiş, ciddi bir provokasyon üreten ekip var" dedi.

Cumhuriyet gazetesine yönelik protestolara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülkeyi yönetenlerin toplumdaki gerilimi ve kutuplaşmayı büyütecek, derinleştirecek tutum sergilediklerini ifade eden Demirtaş, "Bu ülkenin Başbakanı ve hükümet sözcüleri ve milletvekilleri günlerdir büyük bir tahrikle provokasyon çalışması faaliyeti yürütüyorlar. Başbakanın kendisi Paris'teki 'Charlie Hebdo' katliamını protesto iddiasıyla yürüyüşe katılıyor, yani o derginin yanında dayanışma gösterdiğini iddia ediyor. Buraya döndüğünde, o dergi ile dayanışma gösteren cumhuriyet gazetesini ve onun şahsında okurlarını linç edecek, hedef gösterecek bir çalışma yürütüyor. Bu başlı başına büyük bir tutarsızlığın, iki yüzlülüğün göstergesidir. Başbakan çıkıp açık açık Cumhuriyet gazetesine teşekkür edebilir. Çünkü ortada bir hakaret yok, Hazreti peygamberimize bir saldırı yok, Paris'teki katliama, terör saldırısına karşı bir dayanışma var. Ancak buna rağmen başbakan çıkıp 'bunlar açıkça bize saldırın demek istiyorlar' diyerek aslında birilerine üstü kapalı mesaj vermeye çalışıyorlar. Bu hükümet adına utanç vericidir" diye konuştu.