Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eski Genel Başkanı, Hakkari Bağımsız milletvekili adayı Selahattin Demirtaş,  12 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesinde Bitlis’te yaptığı konuşmada hükümete çağrıda bulunarak, "Gerçekten samimi olsalar biz seçime girmeyiz. Çıkıp desinler ki, biz bölgede barışı sağlayacağız, operasyonları durduracağız. Biz de seçime 6 gün kala seçime girmeyeceğiz. Ceylan derisi koltukları onlara bırakacağız" dedi.

Mutki Durağında düzenlenen mitinge BDP Bitlis Milletvekili M. Nezir Karabaş, il ve ilçe örgütü temsilcileri, BDP’li Belediye Başkanları ve BDP’nin desteklediği bağımsız aday Hüsamettin Zenderlioğlu ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Mitingde halka hitap eden Hakkari Bağımsız milletvekili adayı Demirtaş, 12 Haziran’daki genel seçimler için burada olduklarını, ancak kimseden oy istemek için gelmediklerini söyledi. Demirtaş, "Biz halkımızdan oy istemek için gelmedik. Tam tersine onlara şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunmak için buradayız. Onurunu, haysiyetini, namusunu koruyan Kürt halkının bu mücadelesini desteklemek ve onların bu davranışına karşı teşekkür etmek için Bitlis’e geldik. Sizler uçurumun kenarından düzlüğe çıkmış onurlu bir halksınız. Seçimden ortaya ne çıkarsa çıksın sizlerin bizim başımızın üstünde yeriniz vardır" dedi.

Demirtaş, tarih kitaplarının yazdığı yalan yanlış şeylere inanmak zorunda olmadıklarını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü; "Sizleri temsil ettiğimiz her yerde insan onuru ve haysiyeti ile vardır. Bu insanların dilini, dinini, kültürünü alırsanız, ortada sadece kemikleri kalır. Sizler kabadayıya isyan edenlersiniz. Tarih kitaplarının yazdığı yalan yanlış şeylere inanmak zorunda değiliz. Burası Kürdistan’dır. İstediğimiz gibi yaşarsak bu bölgede barış olur. Bunu Kürt halkı da Türk halkı da desteklemektedir. Eğer bir yerde kardeşlikten söz ediyorsak, kardeşlik eşitlik demektir. Eğer ortak vatandan bahsediyorsak her şeyimiz eşit olmalıdır. Çanakkale’deki mücadelede Kürt halkı vardı ise bugün de olacak. Eşitlik ve kardeşlik var ise bunları AK Parti hükümeti de kabul edecek. Bu devlet politikalarına Kürt halkı asla boyun eğmeyecektir. Politikacılar çeşitli vaatlerle bu meydanlara geliyorlar. Biz size sadece özgürlük vaat ediyoruz. Demokratik özerklik vaat ediyoruz. Bitlis’e artık kendi bütçesi ile yatırım yapılsın diyoruz. Kendi kararlarımızı artık kendimiz verelim diyoruz. Ankara politikaları ile geldiğimiz nokta ortadadır."

ERDOĞAN YALAN SÖYLÜYOR

Demirtaş AK Parti hükümetine de seslenerek, "Bizim derdimiz iktidar değil, halkın iktidarlığıdır. Herkes bilsin ki, BDP Hükümete gelirse şimdikilerden başka bir şey yapacağı yoktur. Bitlis halkı kararını vermelidir. Bütün partiler meydanlara çıkıp aynı şeyleri konuşuyorlar. AKP bölgede başörtüsü ve Kürt sorununu çözeceğim diyerek oy aldı. Ancak bugüne kadar ne Kürt sorununu çözebildi, ne de başörtüsünü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan meydan meydan gezerek halkın gözünün içine bakarak halen yalan söylüyor" iddiasında bulundu.

SEÇİMDEN ÇEKİLMEYE RAZIYIZ

Demirtaş, AK Parti hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın değişmemesi halinde hiçbir şeyin de değişmeyeceğini belirterek şöyle devam etti:
"Gerçekten samimi olsalar biz seçime girmeyiz. Çıkıp desinler ki, biz bölgede barışı sağlayacağız, operasyonları durduracağız. Biz de seçime 6 gün kala seçime girmeyeceğiz. Ceylan derisi koltukları onlara bırakacağız. Başbakan seçim
meydanlarında bizleri oy için vatandaşı tehdit eden diye gösteriyor. Bizler oy için kimseyi tehdit etmiyoruz. 12 Haziran’dan sonra dağlarda kurşun sesi yerine kuş sesi olacak."

VATAN