BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Konya’nın Cihanbeyli İlçesi'ne bağlı Yeniceoba Beldesi'nde partisinin seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'ın, 12 yıldan bu yana 'Mağdur rolü' oynadığını öne sürdü.

Demirtaş, şunları söyledi:

‘Bu devlet bizi ezdi. Benim başörtülü kardeşimin, başörtüsünü yasakladı' diyor. 'Belediye başkanıydım beni içeriye attılar', 'Ben çocuklarımı burada okutamadım, yurt dışına gönderdim’. Yani ‘dinleyince ağlayacaksınız' diyor. Bu kadar mağdur ve perişan. Öbür tarafta da çelik kasalar, ayakkabı kutuları, ortaya çıktıkça aslında mağdurun kimin olduğu daha iyi anlaşılıyor. Bu halkın vicdanının ne kadar iyi olduğunu biliyor. O nedenle sürekli mağdurum diyor. Çünkü halk ezilenin, mağdurun, yanında olur ve sahip çıkar. O da hep ezildim, yandım bittim yaygarası içinde Türkiye'yi adım adım dolaşıyor. İnanmayın. Bitti artık bu dönem.

BUNLAR UZAYDAN GELMEDİ, SİZ YAPTINIZ

Başbakan Erdoğan'ın şimdi de 'Cemaat mağduru' olduğunu söylediğini ve cemaatten şikayet ettiğini anlatan Demirtaş, vali, emniyet müdürleri, savcıları bugünkü iktidarın atadığını, Cemaatçi olmayanların devlete sokulmadığını öne sürerek, Cemaatin bölge bürolarından rapor almayan ve onay almayanı memur bile yapmadılar. Ak Parti bunu yaptı. Cemaatin bütün kadrolarını, devletin her yerine doldurdular, kendi eliyle yaptıklarını bugün çıkmış halka şikayet ediyor. Diyor ki; 'Bunlar devletin içinde paralel devlet kurdu.' Bunlar uzaydan gelmedi ki. Kendi elinizle yaptınız. Nerede bir BDP'li varsa, attınız, yerine cemaatçileri koydunuz. Adam içki içiyor, işten atılmamak için 'Cemaatçiyim' diye sakal bırakmaya başladı. Bunun örnekleri var diye konuştu.

Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın kendi eliyle yerleştirdiği cemaatçilerin onun kuyusunu kazdığını ifade ederken Başbakan Erdoğan'ın paralel devletten haberi olmadığı gibi davrandığını kaydederek, “Parasını aranızda paylaştınız. Türkiye'deki inşaat, yol ihalelerine bakın. Duble yollar yapıldı. Cemaatten izni olmayan müteahhit oradan ihale alamaz. Cemaat kimdir; Ak Parti'dir. Bugüne kadar böyleydi ve bu şekilde çalışıyor” dedi. BDP Eş Başkanı, “Başbakan daha fazlasını vermem' deyince, hoca bedduaya başladı. Hoca, bedduaya başlayınca Tayyip Erdoğan panikleyip tasfiyeye başladı” derken, Türkiye'de cemaatin derin devleti bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

"Osmanlı döneminden Ergenekon’a varıncaya kadar, derin devletin Türkiye'de nasıl örgütlendiğini iyi biliriz. Derin devleti Kürtler'e karşı kullandılar. Köyleri yaktılar. Faili meçhul cinayetler işlettiler. Anaların evlatlarını kaçırıp kaybettiler, yok ettiler. Bunların hepsini bu derin devlet yaptı. Onların yerine yeşil derin devlet, yeşil Ergenekon, cemaatin derin devleti geçti. Ak Parti'nin yarattığı canavar, Ak Parti'yi yemeye başladı. Mesele, bundan ibarettir.

BİZİM BELEDİYEMİZDE YOLSUZLUK OLMAZ

Demirtaş, Konya’nın Kulu ilçesinde de seçim bürosu açılışı ve aday tanıtımı yaparken, hükümet ile cemaat krizine değindi.

''Hiçbir belediyemizde yolsuzluk olamaz'' diyen Demirtaş, görevden almalara ilişkin de ''Cemaat taciz ateşi yaptı, bunlar da panik halinde görevlileri tasfiye ettiler'' ifadelerini kullandı. Demirtaş konuşması sırasında ezan okununca sustu ve ezanın bitmesini bekledi.

İşte Demirtaş'ın konuşmasından satır başları:

''Neden BDP'den korktukları belli oldu. Hiçbir belediyemizde yolsuzluk olamaz. İhalelerle zenginleşsin diye belediye başkanı seçmiyoruz

İNANMAYANLAR BUYURSUN GELSİN

Gerçek barışın ve kardeşliğin tek teminat olmasını anlatmamız lazım. Asıl birlik projesinin BDP olduğunu anlatmamız lazım. Kendi dilimizle kültürümüzle hep bir arada birlikte olduğumuzu göstermemiz lazım. Yolsuzluk yapmadan, hırsızlık yapmadan bir kentin nasıl yönetilebileceğini gösterebiliriz. Buna inanmayanlar buyursunlar gelsinler görsünler. Bütün adaylarımızla el ele vererek bu halkın başarısı için çalışacağız.

BAŞBAKAN'IN SÖYLEDİKLERİ YALAN

Bu kadar engellemelere rağmen, başkanlarımız kaynaklarının azlığına rağmen başarılar sağladı. BDP'nin farkı budur, Belediye halkın öz malıdır, biz o varlığı yeniden halkla buluşturmak istiyoruz. Sizler ne istiyorsanız, belediye buna uymak zorundadır. Biz bunu yapmak istiyoruz. Ortaklaşa en dürüst çalışmaları nasıl yapabiliriz bunun peşindeyiz. Başbakan ne diyor; BDP'nin belediyeleri bir şey yapmıyor, sokaklar çöp kokuyor diyor. Bunların tamamı yalan, işte bu kadar yalan konuşursan foyan ortaya çıkar, yalanların ortaya çıkar.

PARALARI NE YAPTIĞINIZ ORTADA

Diyordu ya BDP'li belediyeye parayı gönderiyoruz, ne yaptıkları belli değil. Bizim ne yaptığımız belli de sizin ne yaptığınız, paraları ne yaptığınız ortaya çıktı.

Ortaya çıkanlar devede kulak değil. Daha geniş araştırma yapılsa, savcılar tam anlamıyla doğru soruşturma yapsa her şehirde AKP'nin yolsuzluğu ortaya çıkar.

CEMAAT TACİZ ATEŞİ YAPTI

Cemaat taciz atışı yaptı, bunlar da panik halinde cemaate yakın bütün görevlileri, yetkilileri tasfiye ettiler.

Siz Hz. Muhammed'in yolundan yürüyoruz diyemezsiniz. Cemaat de 10 yıldır yolsuzluğa ortak oluyordu. Şimdi çıkar çatışmasına düşünce ortaya çıktılar. Bunların hali tencere dibin kara seninki benden kara. Müslümanlıkmış gibi görünüp zalimle yürüyen başka bir iktidar olmadı.

Said-i Nursi’ye de değinen Demirtaş, “Bediüzzaman’ın hırkasının cebi yoktur. Tek bir kuruş serveti ve parası yoktur. Cenazesini kaldırabilecek kefen parasından başka bir şeyi de yoktur. Siz onun takipçisi olamazsınız. Siz, ’Hz. Muhammed’in yolundan gidiyorum’ diyemezsiniz. 10 yıldır bunlar hırsızlık yapıyor. Cemaat de göz yumuyor, ortak oluyor. Şimdi çıkarları çatışınca, hırsızları ortaya çıkarmaya başladı. Bu mudur dürüstlük?” dedi.

ON BİNLERCE SUÇSUZ İNSANI İÇERİ ATTILAR

On binlerce suçsuz, günahsız insanları bu güvenmedikleri yargıya teslim edip içeri attılar. 75 yaşında nineler var cezaevinde. Başbakan 'yargıya güvenmem' diyor. Sen yargıya güvenmezsen biz niye güveneceğiz. 'Bilal Erdoğan'ı bu yargıya teslim etmem' diyorsun da bu anaların evlatları seninkinden daha mı değersiz?

VALİ VE KAYMAKAMLARI GÖREVDEN ALACAK

Geçen hafta çeteler var diyordu.. Yüzlerce polisi görevden aldı, daha valileri alacak, kaymakamları alacak Neden alacak? 3 tane bakan çocuğu için.. Roboski katliamında 34 kişi paramparça olacak, savcı 'kimseyi yargılamaya gerek yok' diyor, kimseye dava açılamıyor.''