Partisinin İstanbul İl Kongresine katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin "seçimlere bağımsız girmesi" yönündeki telkinlere yanıt verdi: "Bu mücadele parlamento ile başlamadı. Milletvekili olmayınca da kıyamet kopmaz. Bağımsız olarak bizi seçime zorlayanlara aldırmayın. Onlar da sonucu görüyor. Anket sonuçlarına göre, HDP'nin baraj sorunu yok. Barajı aşmamız durumunda, onlardan bizden çaldıkları milletvekilliğini geri alacağız, sahte milletvekilliğine son vereceğiz."

CİZRE'DE ÖLDÜRÜLEN GENÇLERİ ANDI

HDP İstanbul İl Kongresi'nden konuşan Selahattin Demirtaş, Cizre ve Silopi'de yaşamını yitiren Muza Azma ve Zeki Alar'ı anarak konuşmasına başladı.

Gençlere yönelik tutuklama ve saldırılara dikkat çeken Demirtaş, "Bu nedenle yeni yaşamı kurmak bizim için şehitlere bağlılık sözümüzdür. Şehitlerimize bağlılık sözü ile konuşmama başlamak istiyorum" dedi. Demirtaş, Ankara'da tedavisi süren kanser hastası HDP Milletvekili Murat Bozlak'a da selamlarını gönderdi.

'YETER Kİ GÖNLÜMÜZDEKİ BARAJI TARUMAR EDELİM'

Artık tüm ezilenlerin ve halkların gerçek bir alternatifinin bulunduğuna dikkat çeken Demirtaş, bu alternatifin HDP olduğunu belirtti. Demirtaş, "Bu birlikteliği ve gücü 2015 seçimlerine taşımanın heyecanını taşıyoruz. Yüzde 10 seçim barajını darbeciler getirdi, sonraki bütün iktidarlar buna sarıldı. Darbenin ipi ile kuyuya indi. Şu anki iktidar da dahil olmak üzere hepsi yüzde 10 barajına sarıldı. Asıl önemli baraj zihindeki barajdır. Kenan Evren'in de Erdoğan'ın da barajı kolay yıkılır. Yeterki o barajı gönlümüzde tarumar edelim" dedi.

'BARAJ İSTANBUL'DAN YIKILACAK'

Demirtaş şöyle konuştu: "Uzattığımız barış ve kardeşlik elini tutan elbette insanlar olacak. Yolsuzluk, rüşvet onlarda. Bir elleri kanda. ama yüzde 50 alacağız, diyorlar. Hırsızda bu kadar özgüven varsa, biz hayli hayli bu barajı tarumar ereceğiz. Yüreğimiz bütün halklar için atarken yüzde 10 barajı bizim için bir şey değil. Onlar için panik başladı. Bu baraj yıkılırsa, hangileri altında kalacak, onun hesabını yapıyorlar. Bunlar barajı kaldırmayacaklar, biz yıkana kadar kaldırmayacaklar. İstanbul bu kongreden başlayarak, eline kazma küreği almalı barajın duvarını yavaş yavaş yıkmaya başlamalı. Baraj İstanbul’dan yıkılacaktır."

"Bütün ezilenlerin gözü umudu bizde" diyen Demirtaş, "HDP ile birlikte ilk defa ezilenler sarayı sultana dar etmek için yürüyor" dedi.

"Hükümetin medyadaki kalemşörleri eliyle HDP'nin seçimlere bağımsız olarak girmesi için baskı kurmaya çalışıldığını" dile getiren Demirtaş, şöyle konuştu: "Bu mücadele parlamento ile başlamadı. Milletvekili olmayınca da kıyamet kopmaz. Bağımsız olarak bizi seçime zorlayanlara aldırmayın. Onlar da sonucu görüyor. Anket sonuçlarına göre, HDP'nin baraj sorunu yok. Barajı aşmamız durumunda, onlardan bizden çaldıkları milletvekilliğini geri alacağız, sahte milletvekilliğine son vereceğiz. Bu seçimden sonra Türkiye'nin baraj diye bir derdi olmayacak. Anayasayı da biz değiştireceğiz. Biz devleti, yargıyı, medyayı ele geçirmek için seçime girmiyoruz. Ele geçirilen devleti, halka teslim edeceğiz. Baskı altına alınan medyayı özgür kılmak için iktidara yürüyoruz. Bu devleti değiştirip dönüştürüp yeni yaşamın, sizlerin hizmetkarı haline getirmek için iktidara yürüyoruz."

"ANKARA'DA NE KÜRT NE DE TÜRK'ÜN DEVLETİ VAR"

Türk halkına da seslenen Demirtaş, "Siz zannediyorsunuz ki Ankara'da bir Türk devleti var. Kusura bakmayın, ne Türk'ün ne de Kürt'ün devleti var Ankara'da. Sarayda yaşamayı kendine hak görmüş bir avuç zenginin devleti var Ankara'da... Bu devlet anlayışını yıkmaya geliyoruz. Kutsal devlet anlayışını inkar ederek, devleti bir baskı, zor ve katliam aracı olmaktan çıkarmaya gidiyoruz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, şöyle konuştu: "AKP zorba bir devleti devralıp üzerine kendi zorbalığını da katarak, AKP devletine biat etmemizi istiyorlar. Erdoğan, sarayında en küçük bir eleştiriye dahi tahammül göstermeyerek nasıl bir devlet istediğini gösterdi. Biz buna teslim olmayan tek alternatifidir. CHP ile AKP arasındaki yarış, 'devlet senin değil, benimdir" yarışıdır. Ortaya konulan tek farklı çizgi, HDP'nin çizgisidir."

"KOBANÊ'DEKİ YENİ YAŞAM MÜCADELESİDİR"

Kobani savunmasını hatırlatan Demirtaş, "Kobane iki anlayışın savaşıdır. Ya IŞİD galip gelecek. İnsanların köle pazarında satıldığı, IŞİD'e biat etmediği için kellerinin uçurulduğu bir toplum olacağız ya da kadınların öncülüğünde yeni yaşamı inşa edeceğiz. Bu nedenle Kobanê'deki yeni yaşam mücadelesidir" dedi.

Ortadoğu'daki gelişmeleri hatırlatan Demirtaş, "HDP'yi küçümseyenler Ortadoğu'daki yangını görmeyenlerdir. Kapımızdaki yangının her yerini sarmasını istemiyorsak, HDP'ye sarılacağız. Çünkü HDP, tüm Ortadoğu'nun özgürlük garantisidir" diye konuştu.

Demirtaş'ın konuşmasının ardından seçim gündemine geçildi. Yapılan seçim sonucu belirlenen yeni yönetim şu şekilde oluştu:

İl Eşbaşkanları

Ayşe Erdem
Cesim Soylu

İl Yönetim Kurulu Asil Üyeleri

Ali Ekber Oğuz
Aydemir Anlı
Aysel Güzel
Ayşe Karadağ
Cafer Selçuk
Cemal Demirok
Demet Şahin
Doruk Alkan
Erkan Karabay
Esen Aslandoğan
Ezgi Can Simge Küreci
Filiz Yılmaz
Gizem Koçoğlu
Gül Yılmaz
Hıdır Karadaş
İlyas Demir
İsmail Ağan
Kadir Tunç
Meral Alkan
Murad Mıhcı
Murat Ataş
Nural Doğan
Pınar Tarlak
Rıza Taşdelen
Salih Baykal
Sema Anıl
Seyran İpek
Songül Çelik
Suat Çorlu
Şemsettin Dölek
Türkan Esen
Zeynettin Bozkurt
Zuhal Tuncel

İl Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri

Ayşe Cengiz
Cengiz Topbaşlı
Ercan Demir
Fikri Sönmez
Gıyas Yiğit
Hüseyin Vural
Marif Alparslan
Mehmet Vural
Merve Karaçay
Olcay Çelik
Orhan Atilla
Suna Uluçınar
Süleyman Özcan
Tamer Doğan
Umut Işık
Zelal Karahan

İl Yönetim Kurulu Fahri Üyeleri

Arzu Acar
Döne Cefer Koyun
Emin Ekinci
Erdem Yörük
Fatma İnce
Hasan Bacıoğlu
Maarif Korkmaz
Rıdvan Ürper
Sarah Caunes

Disiplin Kurulu Asil Üyeleri

Celal Alphan
Hanım Seren Çelik
İrfan Arasan
Semra Gürbüz
Zübeyde Aktay

Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri

Baran Doğan
Menice Çelik

Kaynak: ANF