HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Türkiye’nin yeni anayasaya ihtiyacı var. Tartışmanın başkanlık sistemi üzerinden yapılması yanlış. Başkanlık tartışması konusunda tutumumuzu değiştirecek hiçbir şey görmüyorum” dedi.

Partisinin güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemle, güçlendirilmiş yerinden yönetim talebine dikkat çeken Demirtaş, parlamentonun çözüm sürecini gündeme alması gerektiğini ifade etti:

“Silahların tümüyle devreden çıkacağı bir atmosfer istiyoruz. Çatışma ortamında partiler seçimde elbette etkilendi. Ancak biz çatışma ve hendeklerin olduğu yerden değil batıda oy kaybettik”

CHP İNİSİYATİF ALMALI

Hükümet tarafından bitirilen çözüm süreci ile ilgili olarak Demirtaş, “Çözüm süreci konusunda CHP‘nin inisiyatif alması lazım. Karnından konuşarak değil projesini ortaya koymalı” dedi.

‘HENDEKLERİN OLDUĞU YERDEN DEĞİL BATIDAN OY KAYBETTİK’

HDP’nin oy kaybıyla ilgili değerlendirmede bulunan Demirtaş,“Çatışma ortamında partiler seçimde elbette etkilendi. Ancak biz çatışma ve hendeklerin olduğu yerden değil batıda oy kaybettik. Tespitlerimize göre HDP seçmeni sandığa gitmedi” dedi.