Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Siirt İl Örgütü 1'nci Olağan Kongresi'nde konuştu; Gülen Cemaati ile Hükümet arasındaki 'savaşa', zorunlu din ve Osmanlıca dersine ve 2015 seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Demirtaş konuşmasında yolsuzluk ve rüşvet skandalına ve Hükümet ile Gülen Cemaati arasındaki 'savaşa' ve 'yasa dışı dinleme' tartışmalarına ilişkin olarak şunları söyledi:

'11 SENE CEMAAT'LE BİRLİKTE ÇALIŞTINIZ"

"Cemaat AKP'nin hırsızlık ve yolsuzluklarını yakaladı. Ama bunu bunları ortadan kaldırmak için değil, hükümete siyasi darbe yapmak amacıyla yaptı. Gerçek yolsuzluk operasyonlarını, siyasi kumpaslar üzerinden gerçekleştirmek istediler. Biz haktan hakkaniyetten tarafız, Cemaat'e de AKP'ye de karşıyız. Bizim için her ikiniz de aynısınız, 11 sene birlikte çalıştınız. 11 sene ortaklık yaptınız, Türkiye'de Cemaat'in adamları ile Recep Tayyip Erdoğan bir araya gelerek çalıştılar. Rektörlükler için liste hazırlayıp onaylattılar. 11 sene Türkiye'ye kan kusturdu bunlar, şimdi Davutoğlu çıkmış bizim paralellerle ilişkimiz var diyor. Varsa çık açıkla. 11 sene buradan Cemaat'le birlikte çalıştınız, onun için gözyaşı döktünüz, o size selam gönderdi. Utanın utanın, şimdi biz mi onlarla ilişki içinde olduk, yüzünüz kızarsın

"Kendi foyaları ortaya çıkacak diye korkuyorlar. Evimi, telefonumu, meclisteki, partideki odalarımızda hala dinleme cihazları var. Çıkarmıyoruz dinleme cihazlarını istiyoruz ki dinlesinler belki biraz adam olurlar. Meclis'teki odalarımızda dinleme cihazının nerede olduğunu biliyoruz. Bunlar kendi odalarında hırsızlık, yoksulluk konuştukları için dinlenmekten çekiniyorlar fakat bizim böyle bir korkumuz yok burada ne konuşuyorsak odalarımızda da onu konuşuyoruz. Neden bizim hesabımızı da sormuyorlar.

"Gazetecileri almışlar; bunlar paralel yapının üyeleri bile değildir. Asıl paralelciler görüntüler ve dinleme kayıtları ile yurt dışına kaçtılar. KCK, Balyoz, Ergenekon'da yanlış yaptıkları gibi Paralel operasyonunda da suçsuz ve günahsız insanları tutukladıklarını anlayacaklar."

"BEYEFENDİNİN TEK BARDAĞI BİN TL"

HDP iktidarında hırsızlık, yolsuzluk yapılmadan da siyaset yapılabileceğini kendilerinin göstereceğini belirten Demirtaş, "Cebinizde tek kuruş paranız olmasa haysiyetli olamaz mısınız? Onur ve haysiyet para ile ölçülmez hakka, adalete bağlılıkla ölçülür" dedi; "Bu ülkenin cumhurbaşkanı itibari saraylarla özdeş hale getirdi. Türkiye'nin saray ile itibara ihtiyacı yok bunun adı görgüsüzlüktür. Kendisi ise Türkiye'yi itibara kavuşturduğunu söylüyorlar. Beyfendinin tek bir bardağı bin TL altın kaplama. Hani sen bir zeytin bir hurma ile karnını doyuran Hz. Peygamberin takipçisiydin?" diye sordu.

2015 SEÇİMLERİ

"HDP, kim ki bu toplumda ben yoksulum diyorsa, onların partisidir" diyen Demirtaş, parti olarak genel seçimlerde yüzde on barajını "tarumar edeceklerini" söyledi. Demirtaş, "Sokakta çocukları gençleri katletmiş, Roboski'de eli kana bulanmış bir hükümet düşünün. Hala bu insanlar yüzde 50 oy alacağız diyorlar peki biz neden önümüze hedef olarak yüzde on barajını aşmayı düşünmeyelim ki... Siirt'ten Konya'ya Türkiye'nin her yerinde örgütlenmeyi öngörüyoruz. Eski çalışma tarzını terk edeceğiz. Halklar dostumuz kardeşimizdir; her eve gireceğiz. AKP'ye, CHP'ye, MHP'ye oy verenlerin evlerine de gireceğiz. Düşüncelerimizi anlatacağız, çözüm önerilerimizi paylaşacağız." dedi.

ZORUNLU DİN VE OSMANLICA DERSİ

Osmanlıca ve din derslerinin zorunlu olmasına ilişkin konuşan Demirtaş, "Anadilde eğitimi kabul etmeyen devlet bugün zorla Osmanlıca ve din dersi eğitimi dayatmasında bulunuyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

"AKPİ, IŞİD VE BOKO HARAM KADAR İSLAMİYET'E ZARAR VERDİ"

Demirtaş ayrıca, AKP'nindin siyasetine de dikkat çekerek, "İŞİD ve Boko Haram ne kadar İslamiyete zarar verdiyse AKP iktidarı da İslamiyet'e bu kadar zarar verdi," diye konuştu.