Demirtaş, öğrenci evlerini ziyaret ederek menemen hazırladı. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Demirtaş, koalisyona ilişkin, "AKP ve CHP ile koalisyon kurabiliriz ama asla MHP ile koalisyon kuramayız, desteklemeyiz de" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve İstanbul Milletvekili Adayı Şerife Erbay, seçim çalışmaları kapsamında Kurtuluş'ta yaşayan üniversite öğrencilerini ziyaret etti.

Öğrencilerle sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Demirtaş, ardından mutfağa geçti. Burada menemen hazırlayan Demirtaş, yemeğin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

'MAĞDURU OYNAMASINLAR'

Demirtaş'a, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "TRT de dahil bazı kanallar bana ambargo uyguluyor" sözleri soruldu. Bunun üzerine Demirtaş, şunları söyledi: "Uzun yıllardır bize de sansür uyguladılar. Bizzat Arınç'ın birçok kanalı arayarak benim televizyona çıkmama engel olduğunu biliyoruz. Şimdi böyle konuşmak bir şey değiştirmiyor. Gün gelecek bu durumlarla yüzleşecekler. Şimdi mağduru oynamasınlar."

Koalisyona dair bir soruya ilişkin ise Demirtaş, "İlkelerimizden taviz vermeden AKP ve CHP ile koalisyon kurabiliriz ama asla MHP ile koalisyon kuramayız, desteklemeyiz de" ifadesini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, öğrencilerin evinden, Şişli Kent Kültür Merkezi'nde gençlik buluşmasına katılmak üzere ayrıldı.