Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) son mitingini Urfa’da düzenledi.

Barış ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, meydanda barış mesajları verirken seçimde kavga çıkarılmaması yönünde uyarıda bulundu.

Mitinge BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan ve İbrahim Binici, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir ve eş başkan adayı Leyla Akça ile İlçe Belediye Başkan adayları katıldı.

On binlerce kişinin katıldığı mitingde "Tamamdır inşallah Urfa, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Kars tamamdır inşallah" yazılı pankart da açıldı .

Başta kadınlar olmak üzere mitinge katılanların büyük bir bölümü giydikleri yöresel kıyafetlerle renk cümbüşü oluşturdu.


BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir, Şanlıurfa ile ilgili projelerini anlattı. Şanlıurfa’da yapmayı planladıklarını anlatan Baydemir, daha sonra mikrofonu Demirtaş’a teslim etti.

Partisinin 90. ve son mitinginde söz alan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şanlıurfalıların artık BDP’li belediye ye oy vermelerini istedi.

BAYDEMİR’DEN KÜRTÇE, ARAPÇA VE TÜRKÇE SELAMLAMA

Osman Baydemir ise ilk olarak Kürtçe, Türkçe ve Arapça halkı selamladı. Baydemir, alandaki on binlerin ittifakını kendilerini onurlandırdığını belirterek şunları söyledi: "Urfa 30 Mart'ta şanına şan katmaya, şanını bütün Ortadoğu coğrafyasına yaymaya hazırlanıyor.”

63 gün önceki büyük karşılamayı hatırlatan Baydemir, "Tam da 63 gün önce yine bu meydanda yine bu coşkunuzla karşılandık. 63 gündür Urfa'mızda Kuçe kuçe, mahalle mahalle, ev ev, dergâh dergâh, medrese medrese, STK'larımız, gençler, kadınlar, esnaflarımız sizlerle buluştuk. Destur isteyerek mekânınıza girdik. Kardeşlik ve dostluk elini sizlere uzattık. Sizlere bir olmanın birlik olmanın, birlikte başarmanın umudunu verdik. Sizlerden başarının Urfa'nın şanına şan katacağının umudunu aldık. Ama aynı zamanda bir dokunduk ki bin ah işittik. Kardeşlerim, annelerim şüpheniz olmasın ki bu 63 gün adeta 63 yıl sürecek bir müfredatın bir öğrencisi olarak sizlerden çok şey öğrendim. Şimdi sizden öğrendiklerimizle sorunlarınızın, taleplerinizin şimdiden sözcüsü olduk" diye konuştu.

Baydemir'in konuşmasının ardından Van Bağımsız milletvekili Kemal Aktaş, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Urfa Milletvekili İbrahim Binici ve HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan ile BDP Eş Genel Başkan yardımcıları katılımcılar sahneye çıkarak halkı selamladı. Daha sonra büyük bir coşkuyla ilk olarak halkı selamlayan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, alandaki "Kürdistan sizinle gurur duyuyor" sloganlarına, "asıl bizler sizinle gurur duyuyoruz" diye karşılık verdi.

BDP’Lİ BAŞKANLAR ÇALMAZ

Selahattin Demirtaş ise, BDP’nin  belediyelerinin Arap, Kürt, Türk demeden dürüstçe çalıştığını söyledi. Demirtaş konuşmasında ‘’BDP’li bir belediye başkanı zengin olmuşsa çalmış demektir’’ diyerek ‘’Urfa barış suyuna 30 Mart’tan sonra kavuşacak. Artık halkımıza Urfalılara borcumuzu ödemenin zamanı geldi. Bizim omzumuza onurlu bir yük verdiniz.  Bizlerde bu halkı mahcup etmeyeceğiz.’’ dedi.

 ‘63 günlük seçim kampanyasında Urfa’yı yeniden Urfa yaptık’ diyen Selahattin Demirtaş partililere seslenerek ‘’Sizler para ile menfaat ile alanları doldurmadınız, sizler koştururken beklentiniz olmadı, sizler özgürlük hak eden bir halksınız. Artık bu amaçlarına çok daha yakınız’’

 ANALARIN AĞLAMADIĞI BİR TÜRKİYE

Anaların ağlamadığı, insan haklarının ihlal edilmediği bir Türkiye olmasının yakın olduğunu anlatan Demirtaş, çözüm olarak BDP’yi gösterdi.

 SANDIKTA KAVGA ÇIKMASIN 

Seçim günü sandık güvenliğinin sağlanmasını isteyen Demirtaş partililerin sandıklara sahip çıkmasını istedi. Demirtaş, ‘’Özellikle şuna dikkat edin seçimin yapıldığı gün kavga çıkarıp olay çıkarmak isteyenlere sandık başında kavga çıkarıp başkalarını davet etmek isyebilirler sakin olun.’’ Şeklinde konuştu.

DEMİRTAŞ: EMANETİMİZE FAZLASIYLA SAHİP ÇIKTINIZ

"63 gün önce yine bu meydanda arkadaşlarımızı önce Allah'a sonra sizlere emanet edip gitmiştik. Şimdi görüyoruz ki emanetimize fazlasıyla sahip çıkmışsınız" diyerek konuşmasını sürdüren Demirtaş şöyle dedi:

"Urfa meydanındaki bu kitle ile kararınızı vermişsiniz. Urfa'da kimsenin tahmin edemeyeceğini bugün başardınız. Artık BDP Urfa'da iktidar olmaya hazır hale geldi. Sizler bunu zorlu bir mücadele ile başardınız. 63 gündür burada bütün Türkiye'deki bütün adaylara örnek olacak bir çalışma sergileyen adaylarımızı canı gönülden kutluyoruz. İnanın ki öyle yerlerde öyle seçim kampanyalarını gördük ki. Sizler siyasi liderlerin seçim meydanlarındaki konuşmalarını gördünüz. Mübarek sanki seçimlere değil de savaşlara gidiyorlardı. Halkın karşısına çıkacak doğru dürüst işleri olmadığı, siyasetin ele ayağa düştüğü ve kepazelik durumuna düştüğü birçok yerde oy istemeye çalıştılar."

‘URFA ORTADOĞU’YU BESLEYEBİLECEK DURUMDA’

Urfa'nın bütün Ortadoğu'yu besleyecek bir durumda olduğunu söyleyen Demirtaş şunları belirtti:

"Urfa'yı yiyip soğana çevirmeseler yani gölge yapmasalar bütün Ortadoğu'yu besleyebilir. Urfalının traktör kasasına binip Çukurova'ya Karadeniz'e gitmesi dayatılıyor. 10 kişi gidecek 8 kişi geri dönecek. Urfalının kaderi budur. İşte sizden istedikleri şey Urfalıların bedava işçi olmasıdır. Yıllardır Urfa’nın ve çevre illerin kalkınması için dillendirilen GAP projesinin yüzde 90’ı tamamlandı. GAP projesinin zengin etmediği bakan mühendis kalmadı ama halk halen fakirdir.

Bunların hepsinin bir hesabının sorulması lazım. İşte sandık bunun için ortaya konulacak. 30 Mart'ta bunun hesabının sorulmasının ve faturasının AKP'ye kesilmesinin fırsatıdır. Sizler BDP'nin belediyesinin olduğu yerlere bir kez daha gönül gözüyle bakın. BDP belediyesinin hizmette olduğu her yerde halk BDP'den memnun. BDP'ye destek artıyor. Şimdi diyorlar 'BDP size ne yaptı' Bu halk kendinin yanında olmayana destek vermez. BDP o yüzden oyunu artıyor. Sen halkın için iki kuruşundan vazgeçmezken, BDP bu halk için canından vazgeçiyor."

Hiçbir BDP'li belediyede yolsuzluk ya da hırsızlığın olmadığını dile getiren Demirtaş, "Bugün BDP'li belediyelerin hepsi halkla birlikte karar alıyor. Her ay halka açık toplantılarda paralar nereye harcanmış halk bilgilendiriliyor. Ayrımcılık yapmaz. Her kesim her inanç insandır başımızın tacıdır. En iyi hizmeti görmeye layıktır. Bizim de onlara hizmet götürmek boynumuzun borcudur. Bizde zengin olan belediye başkanı yok onlarda fakir olan belediye başkanı yok. Onlar servetlerine servet katmışlarsa çalmışlardır demektir. Hangi belediye başkanı ya da milletvekili servet biriktirmişse hırsızlık yapmış demektir. Maaşla bu servet biriktirilmez" ifadelerini kullandı.

‘YARALI BİR ASLAN OLANKENT YENİDEN İYLEŞTİ VE AYAĞA KALKTI’

Urfa halkının 63 günlük seçim çalışmaları kapsamından yaralı bir aslan olan kenti yeniden iyileştirerek ayağa kaldırdığını ifade eden Demirtaş, "Sizler bu partiyi parti yapan isimsiz kahramanlarsınız. İşte bundan dolayı böyle büyüdük. Sizler parayla alanları doldurmadınız. Sizler sokaklarda koştururken beklentiniz olmadı. Çünkü siz onurlu bir yaşamı hak eden bir halksınız. Artık bütün bu amaçlarımıza çok daha yakınız. Türkiye'de kalıcı bir barışı gerçekleştirmeye çok daha yakınız. Neden çünkü artık BDP ve HDP var. Bu rezil siyasete mecbur değiliz. Ankara'nın köhnemiş siyasetine mecbur değiliz. Kurtuluş tek yürek olmaktır. Urfa bunu bugün bize göstermiştir. Artık Urfa BDP'li belediyeye kavuşuyor. Hiçbir yer Urfa'nın sevindirdiği kadar sevindirmeyecek" dedi. (Anf, Urfahaber)