HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, muhalefetin 'tarafsızlığını yitirdi' eleştirilerine rağmen meydanlara inerek "Ben bir parti ismi vermiyorum ama gönlümde bir aslan yatıyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi.

Demirtaş, "7 Haziran'da senin gönlündeki aslanı kediye çevirmezsek bize de HDP demesinler" dedi.

Erdoğan'ın IŞİD'in Kobani'ye saldırılarının yoğunlaştığı günlerde "Kobani düştü düşecek" açıklamasına da gönderme yaparak, "Kobani düşmedi ama AKP düştü düşecek" dedi. 

Demirtaş'ın Adıyaman'daki konuşmasından satır başları şöyle:

Bu meydanda kardeşlik adına yüreği atan rüyaları bizimle olan gönlü bizimle olan hep birlikte eşit yaşayacağız deyip yaşayan her kardeşime selam olsun.

Her yerde AKP’yi yıkmak boynumuzun borcudur. Adıyaman da onlardan biridir işte. Seçim yarışı adil değil eşitsiz yürüyor. Bir defa devlet imkanlarıyla, olanaklarıyla yani milletin sizin paranızla seçim kampanyası yürütmek başlı başına anayasal bir suçtur, günahtır aynı zamanda. Bunu en fazla yapan tarafsız cumhurbaşkanıdır.

Kendisi öylesine tarafsız ki bugüne kadar oy istediği partinin ismini açıklamıyor, o kadar hassastır kendisi, o kadar tarafsızdır. Sadece beyefendinin gönlünde bir aslan yatıyormuş, ama onu kimseye söylemiyormuş. Bak 7 Haziran’da senin o gönlündeki aslanı kediye çevirmezsek bize de HDP demesinler.

MEYDANLARA ÇIKMAZSAN HATRIMIZ KALIR, ZAVALLI AHMET HOCA YETİŞTİREMEZ

Meydanlara çıkma demiyoruz, zaten çıkmazsan hatırımız kalır. Zavallı Ahmet hoca yetiştiremez. Bütün yükü onun omuzlarına atsan haksızlık olur. Sen meydanlara çık ki Türkiye yalancı görsün. Kendi paranla çık kendi paranla. Zaten servetiniz devletin kasasından hazinesinden daha fazla. Bizim paramızla bize hakaret mitingleri yapamazsın.

Cumhurbaşkanı olabilirsin, sarayda da oturabilirsin. Bütün bunlar senin suç işleme özgürlüğünü sana vermez. Suç işliyorsun, kul hakkı yiyorsun kul hakkı. Kul hakkı yemenin cezası suçu nedir herhalde bizden iyi biliyor olman lazım.

Her kuruşun hesabını soracağız. Bütçe kanunu parlamentoya geldiğinde kuruş kuruş bunların hesabını vereceksin. Ha birde unutmadan, gelmiştin ya şuralarda Antep’i, Urfa’yı dolaşırken, Kobani düştü düşecek demiştin ya… Bak Adıyaman’dan sesleniyorum, Kobani düşmedi AKP düştü düşecek.

TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI HALEN OLAYI KINAMADI


Ellerindeki bütün baskı imkanlarını sonuna kadar kullanıyorlar. Dün Adana Mersin’de parti teşkilatlarımız bombalandı. Allah korusun adaylarımız o saatte toplantıda olsaydı Allah korusun çok sayıda Adana, Mersin adayımız yaşamını yitirebilirdi. Bu tarafsız cumhurbaşkanı halen olayı kınamış değil, daha geçmiş olsun demiş değil. bak o terör saldırısının üzerinden 24 saat geçti, cumhurbaşkanından bir geçmiş olsun duymadım. HDP’ye yönelik bombalı alçak saldırıları kınıyorum diyememiş ülkenin cumhurbaşkanı.

Çünkü onun arzuladığı şey buydu. Elbette ki onun kafasından geçen şey HDP şiddet, HDP çatışma algısı yaratmaktır. Herhalde kendisi bundan memnuniyet duymuş olacak ki kendisinden bir kınama mesajı duymadık. Ama ısrarla söylemeye devam ediyorum. Sen bütün ülkede her ili dolaşıp hepinizin cumhurbaşkanıyım 77 milyonun cumhurbaşkanıyım dedikçe insanlar artık senin bu iki yüzlü tavırlarından utanır hale geliyorlar. HDP’liler bu ülkede yaşamıyor mu? Sen hangi 77 milyonun, hangi Türkiye yurttaşlarının cumhurbaşkanısın? Demek ki sen HDP’lilerin cumhurbaşkanı değilsin. İşte biz böyle bir cumhurbaşkanı istemiyoruz. Böyle bir cumhurbaşkanını başkan olarak da görmek istemiyoruz, başkan da yaptırmayacağız. Sen bu ülkede ne başkanlık görebilirsin, ne de başkanlık sistemi kurabilirsin.