BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş İran medyasına verdiği demeçte, çözüm süreci, Kürt Ulusal Kongresi ve kongreden beklentileri, Öcalanla görüşme, BDP'nin oy oranı ve Doğu Kürdistan hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.

İlke Haber'in özel haberine göre, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş İran medyasından Kurdpress'e verdiği demecinde özetle şunları söyledi:

ADIM ATILMAZSA SERHİLDANLARA BAŞLARIZ

Devletin ne yapacağı tam belli değil. Üzerinde çalışılan Demokrasi paketinin içeriğini öğrenmek için 1 Eylül'e kadar bekleyeceğiz. Bu tarihe kadar bir adım atılmazsa biz de sokağa çıkar ve serhildanlara başlarız. Ancak PKK ne yapar bu onların bileceği iş.

KÜRT ULUSAL KONGRESİ'NİN KALICI OLMASINI İSTİYORUZ

BDP olarak Kürt Ulusal Kongresi'ne önerdiğimiz şey, Kongrenin kalıcı olması, kurum haline getirilmesi, tüm Kürt partilerin içinde yer alması, bir başkanlık konseyinin olması, Başkanı'nın olması ve tüm Kürtlerin sorunları ile ilgili diplomasi alanlarında çalışmasıdır.

KÜRT ULUSAL KONGRESİ'NDEN BEKLENTİLERİMİZ

Kürt Ulusal Kongresi'nden beklentimiz Rojava ile ilgili bir kararın alınmasıdır. Rojava Kürtlerine maddi ve siyasal açıdan yardım edilmesi hatta gerekirse bir 'savunma komitesi'nin oluşturulmasını istiyoruz.

KÜRT ULUSAL KONGRESİ VE SINIRLAR

Kimse sınırlarla ilgili bir endişe taşımasın. Kürt Ulusal Kongresi sınırlarla ilgili bir karar almayacak.

SEÇİMLER İÇİN NE DEDİ?


Yerel seçimlerle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. En geç iki ay içerisinde adaylarımızı açıklayacağız. Genel seçimlerde yüzde 9-10 aralığında bir oyumuz gözüküyor.

ÖCALAN'LA GÖRÜŞME

Öcalan’la görüşmeler sıcak bir atmosferde geçiyor. Görüşmek bizim için gurur verici. Sayın Öcalan bize Sayın Demirtaş, Sayın Pervin hanım, Sayın Sırrı Süreyya Önder diye hitap eder.

TAHRAN'A GİTMEK İSTERİZ

Tahran'a resmi düzeyde temaslarda bulunup, Doğu Kürdistan'a ziyarette bulunmak isteriz. Buradan doğu Kürdistan halkına selamlarımızı gönderiyoruz. (ilkehaber.com)