ADYÖD, Ankara'da "Demokratik Gençlik Konseri" düzenledi. Konsere, HDP Ankara Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder'in de aralarında olduğu çok sayıda konuk katıldı; seçim çalışmalarından ötürü konsere katılamayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise telekonferans yolu ile gençlere seslendi.

Demirtaş şunları söyledi:

"HDP'NİN BAŞARISI GENÇLERİN BAŞARISIDIR"

"'Genç başladık, genç başaracağız' geleneğinden geliyoruz. HDP Türkiye'de siyasi partilere öncü olacak. Yaklaşık 40 yıldır süren Kürt özgürlük hareketinin mücadelesi 7 Haziran seçimi ile zafere ulaştıracak. 7 Haziran günü gençlerin desteği ile HDP gerici projelere karşı halkın iktidarını kuracak.

"HDP'nin başarısı gençlerin başarısıdır. Gençler bu kararlılığı Mazlum Doğan'dan öğrendi.

SIRRI SÜREYYA: GENÇLİK OMUZ VERMESE BİZ ÇOK GÜÇSÜZ KALIRDIK

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de 2 yılı aşkın bir süredir PKK Lideri Abdullah Öcalan'la birlikte çalıştıklarını ve bundan büyük bir onur duyduğunu söyledi, Öcalan'ın gençlere paha biçilmez bir değer verdiğini kaydetti.

Önder, "Gençlerin coşkusu ve enerjisi olmasa bugün bu ülkeye demokrasi ve barış getiremezdik. Gençlik omuz vermezse biz çok güçsüz kalırız. Bizlerin gençlere gençlerinde bize ihtiyacı var" şeklinde konuştu.