Cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşailesi ziyaret etti. Başak Demirtaş, eşinin sağlık durumu ve moralinin iyi olduğunu söyledi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde 33 gündür tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ailesi ziyaret etti.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, “Tek kalmasıyla ilgili hukuksuzluk devam ediyor. Selam ve sevgilerini gönderdi” dedi.

4 Kasım’da tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, açık görüş gününde ailesiyle bir araya geldi. Görüşmede Demirtaş’ın eşi ve çocuklarının yanı sıra annesi, babası, kız kardeşi ve erkek kardeşi de yer aldı.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından, çıkışta konuşan Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş’ın sağlık ve moral durumun iyi olduğunu söyledi. Eşinin koğuşta tek başına kalmasını ‘hukuksuzluk’ olarak değerlendiren Başak Demirtaş, “Bugün annemiz, babamız ve çocuklarla birlikte açık görüş yaptık. Başkanın morali iyiydi, sağlığı da yerinde, bir sıkıntısı yoktu. Bilindiği gibi tek kalmasıyla ilgili hukuksuzluk ve yasalara aykırılık devam ediyor. Bununla ilgili içerde ve dışarıda mücadelemizin süreceğini söyledi. Yurt içindeki ve yurt dışındaki halkımıza selam ve sevgilerini gönderdi” şeklinde konuştu.