DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Eş Genel Başkan Sebahat Tuncel ve HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte tutuklanan HDP’li vekillere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yüksek, "Selahattin Eyübi kültüründen nasip almamış bir hükümet var. Eş Başkanımızın gözaltına alınması ahlaksızcaydı, topluma gözdağı verircesine bir parti gelen başkanı gözaltına alıp tutukluyorsunuz" dedi.

"Tutumumuzu ortaya koyuyoruz. Başbakan'ın tutumu liyakatsızdır." İfadelerini kullana Yüksek, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın tutumuna bakın bizi çok iyi anlarsınız" diye ekledi.

Yüksek’in açıklaması şöyle:

"Hatadan dönecek olan AKP’nin kendisidir. İlkokul öğrencisi gibi davranan biz değil onlardır. Şu an kapı komşusu olan bir ülkenin iç meselesine girecek söz söyleme yetkisi kalmadı. Irak’ta Suriye’de olanlarla ilgili söz sahibi değildir. Neden Türkiye söz sahibi olamıyor o da Kürt karşıtı politikalar yürüttüğü içindir.

Biz AKP hükümeti ya da ülkeyi yöneten devlete şunları söylemek istiyoruz; 90’ların yöntemleriyle ya da kendi gerçekleştirdikleri yöntemlerle Kürtleri yollarından çeviremezler. Vekiller üyelerimiz tutuklandı.

Binlerce arkadaşlarımız zindanlarda ama biz halkımıza verdiğimiz sözü demokratik siyasette bedel verdiği arkadaşlarımıza verdiğimiz sözü yerine getirip halkımızı özgürleştireceğiz.

Bu baskılar bizi yıldırmayacak ve yolumuzdan ayırmayacaklar. İnadına bu alanda mücadelemiz sürecek ve AKP’ye teslim etmeyeceğiz bu alanları. AKP bu yaptıklarının altında kalacak."

DEMOKRAT HABER