Suruç Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Şansal hakkında tutuklama kararı verildi. 30 Kasım'da gözaltına alınan Eşbaşkan Şansal, tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından  'adli kontrol' şartı ile serbest bırakılmıştı.

Savcılığın Sulh Ceza Hakimliği'ne yaptığı itiraz üzerine Şansal hakkında tutuklama kararı verildi.

Müvekkili Şansal hakkında hukuksuz bir dosya hazırlandığını ve 'gizlilik' kararı getirildiğini söyleyen avukatı Hidayet Enmek, dosyanın içeriğinde Kobane direnişi sürecinde Suruç Belediyesi'nin Kobane halkı için yapmış olduğu hizmetlerin suç olarak görüldüğünü ifade etti.

Belediyeye ait garaj ve binaların Kobane halkına yaşamlarını devam ettirmeleri için tahsis edildiğini hatırlatan Av. Enmek, bu tahsislerin hukuk dışı görülerek Şansal hakkında bir dosya derlendiğini ifade etti.

Çeşitli tarihlerde ilçede yakalanan bazı araçların Şansal'a ait olduğuna dair bir derleme ile karşı karşıya olduklarını da ifade eden  Av. Enmek, "Bu dosyaların sanıkları farklı ve yargılanmaları halen devam eden davalardır. Orhan Şansal'la alakası olmayan dosyalarda olayların baş failliymiş gibi gösterilmiş" dedi.