Haklarında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Yenişehir Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Selim Kurbanoğlu ve Ülkü Baytaş, yargılandıkları davadan beraat etti.

Diyarbakır Sur İlçesi’nde sokağa çıkma yasağının sürdüğü dönemde düzenlenecek protesto yürüyüşü için 26 Şubat günü bildiri dağıttıkları sırada gözaltına alınan Yenişehir Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Selim Kurbanoğlu ve Ülkü Baytaş hakkında açılan davanın karar duruşması görüldü.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenen eş başkanlar son savunmalarını yaptı.

Tutuksuz yargılanan eş başkanlar, yöneltilen suçu işlemediklerini belirterek, örgüte herhangi bir yardımda bulunmadıklarını ve suçlamaları kabul etmediklerini söyledi.

Daha sonra esas hakkında görüşünü açıklayan savcı, sanıkların dağıttığı bildiri içeriklerinde suç teşkil eden herhangi bir ifadeye rastlanmadığını belirterek, Kurbanoğlu ve Baytaş'ın beraatını istedi. Kararını açıklayan Mahkeme, eş başkanların beraatına hükmetti.